Kriptolar:
29773
Bitcoin:
$71.248
% 7.36
BTC Dominasyonu:
%53.8
% 0.66
Piyasa Değeri:
$2.55 T
% 6.38
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 71.248
BTC Dominasyonu:
% 53.8
Piyasa Değeri:
$2.55 T

6 Analist Açıkladı: Altın Fiyatları Bu Seviyelere Oynuyor!

Altın fiyatları Cuma günü %1 düştü. Böylece sarı metal, ABD Merkez Bankası’nın daha hızlı politika sıkılaştırmasının Hazine faizlerini ve doları yükseltmesiyle Mart ortasından bu yana en büyük haftalık düşüşünü kaydetmiş oldu. Analistlerin piyasa yorumlarını ve fiyat tahminlerini okuyucularımız için derledik.

“Altın, taze bir temel kıvılcıma ihtiyaç duyuyor, ancak bu gerçekleşmiyor”

Spot altın fiyatları, daha önce iki haftanın en düşük seviyesine dokunduktan sonra, haftalık bazda %1,9 değer kaybederek, haftayı 1.931 dolardan kapattı. Kitco’nun kıdemli analisti Jim Wycoff, şunları söylüyor:

Güvenli liman metalleri, yatırımcı ve trader endişesini artırmak için taze bir temel kıvılcıma ihtiyaç duyuyor, ancak bu gerçekleşmiyor. Gördüğümüz yandan gelen baskı, bazı grafiklere dayalı satışları davet etti.

Coinmuhendisi.com haberlerinde de yer verdiğimiz üzere Fed Başkanı Jerome Powell Perşembe günü yaptığı açıklamada, merkez bankasının Mayıs ayındaki toplantısında yarım puanlık bir faiz artışının ‘masada olacağını’ ve artan enflasyonu dizginlemek için agresif Fed eylemlerinin kullanılabileceğini öne sürdü.

Powell’ın şahin havası, ABD 10 yıllık Hazine tahvillerinin kazanımlarını artırmasına yardımcı oldu ve aynı zamanda dolar endeksini artırarak altını off-shore alıcılar için daha pahalı hale getirdi. Külçe, yükselen enflasyon sırasında bir sığınak varlığı olarak görülse de, yükselen fiyatları dizginlemek için faiz oranlarında yapılan bir artış, getirisi olmayan külçeyi elde tutmanın fırsat maliyetini artırıyor.

Ole Hansen: Altın, koruma arayan yatırımcılardan talep görüyor

Saxo Bank analisti Ole Hansen, son zamanlardaki cansız fiyat performansına rağmen, altının yine de yükselen enflasyona, düşük büyümeye, jeopolitik belirsizliklere ve hisse senetleri ve tahvillerdeki yüksek oynaklığa karşı koruma arayan varlık yöneticilerinden talep çekmeye devam ettiğini belirtiyor.

Fiziki külçe piyasasında, Hindistan’daki altın satıcıları, fiyatların düşmesinin ardından talebin hafifçe artmasıyla bu haftaki düşüşleri azalttı ve en iyi tüketici olan Çin’deki faaliyetler, Covid kaynaklı kısıtlamalar nedeniyle hala sessizdi.

“Altın fiyatları için uzun vadeli boğa eğilimi bozulmadan kalıyor”

Altın fiyatları, Fed’in artan enflasyonla mücadele etmek için daha agresif faiz artırımları yapma potansiyelinin baskısı altında, üç haftadır ilk kez haftalık bir kayıp kaydederek Cuma gününü düşüşle kapattı.

Son birkaç gün içinde yatırımcıların odak noktası artan faiz oranlarına ve Mayıs ayı başındaki Fed toplantısına kadar sürebilecek sıkı para politikasına döndü. Bu durumu dikkat alan SIA Wealth Management baş piyasa stratejisti Colin Cieszynski verdiği bir demeçte, şu değerlendirmeyi yapıyor:

Yükselen enflasyon zamanlarında bir değer deposu rolüyle desteklenen altın için uzun vadeli boğa eğilimi bozulmadan kalıyor, ancak sarı metal 2.000 dolar psikolojik engeline yakın önemli bir dirençle karşılaştı.

Rupert Rowling’e göre, altın fiyatları bu aralıkta işlem görebilir

Kinesis Money piyasa analisti Rupert Rowling bir notta, “Yatırımcılar artık Temmuz ayında art arda üçüncü bir artışın daha da güçlenmesi olasılığıyla hem Mayıs hem de Haziran aylarında yarım puanlık bir faiz artışı bekliyorlar” kaydını düşüyor. Analiste göre, bu hızlı yükselen faiz oranları ortamında, diğer varlık sınıflarına kıyasla getiri eksikliği çekiciliğini azalttığı için altının baskı altına girmesi muhtemel. Analistin tahminleri şu yönde:

Altının yukarı ve aşağı yönlü hareketleri şimdi, kısa vadede herhangi bir barış işaretinden ziyade kötüleşen ve güçlü bir destek sağlayan Ukrayna’daki savaşla, altının yukarı yönlü potansiyelini sınırlayan yükselen faiz oranlarıyla sıkı bir şekilde sınırlanmış görünüyor. Bu nedenle, orta vadede altının 1.900 ila 1.950 dolar aralığında işlem görmesi muhtemel.

“Altın fiyatları, artan tahvil faizleri tarafından kontrol altında tutuluyor”

Önümüzdeki Fed (Fed) toplantılarında 50 baz puan faiz artırımı masada olacak. Ancak Commerzbank ekonomistleri, Altın fiyatının bu zemine karşı gücünü gösterdiğini düşünüyor. Ekonomistler şu değerlendirmeyi yapıyor:

Altın, muhtemelen artan tahvil faizleri tarafından kontrol altında tutuluyor. Kısa bir düşüşün ardından, on yıllık ABD Hazine tahvillerinin faizleri tekrar %3’e yaklaşıyor. Artan faizler muhtemelen daha yüksek faiz oranı beklentilerini de yansıtıyor.

Fed Fon Vadeli İşlemlerine bakılırsa, piyasa şimdi bir sonraki toplantıda büyük bir faiz artışı bekliyor. Haziran, Temmuz ve Eylül aylarındaki toplantılar için 50 baz puana yakın faiz artırımlarının fiyatlandırılmasıyla, sonraki toplantılar için faiz beklentileri de belirgin şekilde yükseldi. Ekonomistlere göre, altının düşmemesi ya da bu zemine karşı ciddi bir baskı altına girmemesi, bir güç göstergesi. Ekonomistler, şu açıklamayı yapıyor:

Piyasa katılımcıları, Fed’in beklenen faiz artırımlarıyla enflasyonu kontrol altına almayı başaracağına tam olarak inanmıyor gibi görünüyor. Ayrıca, Fed’in aşırı agresif bir seyir izleyerek ekonomiyi boğacağından endişeli görünüyorlar.

TD Securities: Altın almak için iştahlı çok az katılımcı kaldı

ABD faizleri, Fed şahin eğilimlerini derinleştirirken yükseliyor. TD Securities’deki ekonomistler, altın almak için iştahlı çok az katılımcının kaldığını söylüyor. Ekonomistler, görüşlerini şu şekilde izah ediyor:

Piyasa, 2022’de başka bir faiz artırımına yöneldikçe, yıl içinde on ek artırımı fiyatlandırarak, daha büyük bir tarafsızlık aşımına işaret ederken, faizler yeniden fiyatlanmaya devam ediyor. Comex short’ları büyük ölçüde silindi. Bu durum, fiyat gücü için bir miktar yakıtı ortadan kaldırırken, güvenli liman akışlarının dağılmaya yönelik tarihsel bir eğilimi var.

ETF akışlarının, aynı zamanda, Fed’in hızlı bir tempoda ve yavaş enflasyonda tarafsızlığa ulaşması durumunda, girişleri kolaylaştıracağını ve önemli çıkışlar potansiyeli olduğunu iddia eden makro güçlerle de tarihsel bir ilişkisi var. Ekonomistler, şu değerlendirmeyi yapıyor:

Kıymetli metallerdeki halat çekme, özellikle yavaşlayan büyüme ortamı göz önüne alındığında, Fed’in bunu yapabilme kabiliyetiyle ilişkili. Niceliksel sıkılaştırmaya (QT) yalnızca birkaç hafta kala, likidite primleri piyasaları yönlendirmeye devam edecek, ancak önemli CTA çıkışları için eşik yüksek kalmaya devam edecek.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bu gönderi Coin, NFT’ te gönderildi ve ’ te etiketlendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir