Kriptolar:
29484
Bitcoin:
$58.436
% 1.73
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 1.10
Piyasa Değeri:
$2.16 T
% 2.11
Korku & Açgözlülük:
54 / 100
Bitcoin:
$ 58.436
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.16 T

5 Analist, Altın Fiyatının Yarınını Açıkladı: Bunlara Hazırlanın!

Altın fiyatı, ABD dolarındaki gerilemenin ve Hazine faizlerinin yatırımcıların daha riskli varlıklara yönelik iştahlarındaki artışı yumuşatmasıyla, Çarşamba günü kritik 1.800 dolar seviyesi civarında sabitlendi.

Michael Hewson’a göre altının yakın vadede yön bulması pek mümkün değil

CMC Markets İngiltere’nin baş piyasa analisti Michael Hewson, “Altın, şu anda büyük ölçüde aralık odaklı bir piyasada” yorumunu yapıyor. Analist, rekor yüksek Euro bölgesi enflasyonu Avrupa Merkez Bankası’nın bu yıl faiz oranlarını yükseltmeyeceği yönündeki söylemine baskı yaptığından, değerli metalin yakın vadede yön bulmasının pek mümkün olmadığını da sözlerine ekliyor

Altın, enflasyona karşı bir korunma olarak kabul edilir, ancak sıkı para politikası, verimsiz metali elde tutmanın fırsat maliyetini artırır. Kinesis’te piyasa analisti Carlo Alberto De Casa, Perşembe günü İngiltere Merkez Bankası’ndan başlayarak bu yıl küresel olarak beklenen faiz artırımlarının Rusya-Ukrayna krizinden kaynaklanan güvenli liman arayışındaki artışı köreltmesinin muhtemel olduğunu söylüyor.

Kıymetli metal, Çarşamba günü ABD Federal Rezerv yetkililerinin bu yıl potansiyel olarak agresif faiz artışlarına karşı olduklarına yönelik açıklamalarıyla desteklendi. Yorumlar doları zayıflatarak altını diğer para birimi sahipleri için daha çekici hale getirdi. Ayrıca Ukrayna üzerinde devam eden gerilimler, sarı metalin güvenli liman talebine yardımcı oldu. Rusya, Ukrayna sınırına 100 binden fazla asker yığdı ve Batılı ülkeler işgal etmeyi planlayacaklarından korktuklarını söylüyor. Moskova bunu reddediyor, ancak güvenlik talepleri karşılanmadıkça belirsiz bir askeri eylemde bulunabileceğini deklare ediyor.

TD Securities: Kıymetli metaller, sermaye çekmek için mücadele edecek

Fed politika yapıcıları Mart ayında faiz oranlarını artıracaklarını söylediler ancak Pazartesi günü belirsiz bir enflasyon görünümü ve devam eden bir salgın karşısında neler olabileceği konusunda temkinli konuştular. High Ridge Futures metal ticareti direktörü David Meger, Fed konuşmalarını ve etkilerini şu şekilde değerlendiriyor:

Fed Pazartesi günü geçen haftaya göre çok daha güvercin gibi geldi ve sonuç olarak, doların geri çekilmesini ve neredeyse özellikle dünkü Fed konuşması nedeniyle, varlık fiyatlarının rallisini gördük.

Buna ilaveten David Meger, Rusya-Ukrayna gerilimlerinin, altının güvenli liman talebine yönelik fiyatlamasını sürdürmeye devam ettiğini kaydediyor.

Bu arada, yatırımcı iştahını yansıtan, dünyanın en büyük altına dayalı borsa yatırım fonu SPDR Gold Trust’ın holdingleri Pazartesi günü Ağustos ortasından bu yana en yüksek seviyelere yükseldi. Yatırımcılar şimdi, bu hafta içinde açıklanacak olan ABD tarım dışı maaş bordrosu verilerine odaklanmış durumdalar. TD Securities analistleri bir notta, şu hususların altını çiziyor:

Beklediğimiz zayıf işgücü verilerinin Fed’i kesinlikle şahin tonundan döndürmesi pek olası değil. Bunun yerine, merkez bankasının geçmişteki zayıflığı Omicron’un etkisiyle bağlantılı olarak ele alacağını düşünüyoruz. Bu bağlamda, kıymetli metaller kompleksinin, sermaye çekmek için mücadele etmesini bekliyoruz.

“Altın 1.800 dolarda desteklenecek gibi görünüyor”

CME Group’un altın vadeli işlem piyasaları için ön verileri, trader’ların Salı günü açık pozisyonlarını yaklaşık 7 bin kontratla, art arda beşinci günlük geri çekilmeyi kaydettiğini gösterdi. Hacim de bunu takip etti ve düşüş trendini bu sefer yaklaşık 14,7 bin kontratla genişletti.

Piyasa analisti Pablo Piovano, Salı günkü altın fiyatlarındaki artışın, azalan açık faiz ve hacmin ortasında geldiğini, bunun da ekstra kayıpların en azından çok yakın vadede tercih edilmediğini gösterdiğini belirtiyor. Bununla birlikte analiste göre, 1.800 dolar, şimdilik boğalar için ana mıknatıs olarak ortaya çıkıyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir