Kriptolar:
29739
Bitcoin:
$65.474
% 0.48
BTC Dominasyonu:
%54.6
% 0.12
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 1.30
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 65.474
BTC Dominasyonu:
% 54.6
Piyasa Değeri:
$2.35 T

5 Analist, Altın Fiyatını Masaya Yatırdı: İşte Beklentiler!

Altın fiyatları, Cuma günü yatay seyretti ve ABD tüketici fiyatlarındaki keskin artışın ardından Federal Rezerv’in daha agresif faiz artırımına yönelik bahislerin artmasıyla önceki seansta iki haftanın zirvesine ulaştı. Analistlerin piyasa yorumlarını ve fiyat tahminlerini coinmuhendisi.com okuyucuları için derledik.

Carlo Alberto de Casa’ya göre, yatırımcılar hala altına güveniyor

Spot altın, 1.826,40 dolarda çok az değişti, ancak haftalık yaklaşık %1’lik bir kazanç için hazırlanıyor. ABD altın vadeli işlemleri ise %0,5 düşüşle 1.827,70 dolara geriledi. ANZ’de emtia stratejisti Soni Kumari, şu değerlendirmeyi yapıyor:

Beklenenden daha güçlü enflasyon, daha hızlı faiz artırımı riskini artırıyor. Altın piyasası buna tepki verdi ve dolar güçlendi.

ABD tüketici fiyatlarındaki beklenmedik şekilde büyük bir sıçramanın merkez bankasının eğrinin gerisinde olduğu görüşünü desteklemesinin ardından, enflasyona karşı daha güçlü bir duruş sergilemesi için Fed üzerindeki baskı artıyor.

Gelecek ay Fed’in vereceği sıkı bir tepkiye ilişkin beklentiler, doları yükseltti ve küresel hisse senetlerinde bir düşüşe yol açtı ve gösterge niteliğindeki 10 yıllık ABD Hazine tahvillerinin Perşembe günü yükselmesine neden oldu. Kinesis’in pazar analisti Carlo Alberto de Casa, şu yorumu yapıyor:

Teknik açıdan bir bakış açısıyla 1.835 dolarlık eşiği geçmeye çalışıyor. İlk büyük destek bölgesi 1.800 dolarlık işaretle temsil ediliyor. Yatırımcılar hala altına güveniyor. Çünkü altın, merkez bankalarının enflasyonu kontrol altına alamama ihtimaline karşı bir korunmayı temsil ediyor.

Giovanni Staunovo: Bu durum altın fiyatını destekliyor

High Ridge Vadeli İşlemleri metal ticareti direktörü David Meger, “Yükselen bir faiz oranı ortamı, altın piyasasının hemen ardından geliyor” yorumunu yapıyor ve şu hususun altını çiziyor:

Ancak, altının son hareketinin altında yatan temel itici güç olduğuna inandığımız devam eden enflasyonist eğilimin bir teyidi, madalyonun diğer yüzünü oluşturuyor.

Dolar (DXY) bir haftanın en düşük seviyesine geriledi ve külçeyi diğer para birimleri sahipleri için daha ucuz hale getirdi. Altın, yükselen enflasyona karşı bir önlem olarak kabul edilirken, faiz oranlarında meydana gelen bir artış, getirisi olmayan külçeyi elde tutmanın fırsat maliyetini artırıyor. UBS analisti Giovanni Staunovo’nun değerlendirmesi şu yönde:

Sanırım piyasa katılımcıları bu yıl altı faiz artışı fiyatlıyor. Bunun ekonomik büyümeyi etkileyebileceğine dair bazı endişeler var ve bu da altın fiyatını destekliyor.

Pablo Piovano: Altın, 1.800 dolar civarında desteklenmeye devam ediyor

Altın vadeli işlem piyasalarına açık faiz, Perşembe günü üst üste dördüncü seans için yükseldi, bu kez CME Group’tan gelen gelişmiş rakamlar dikkate alındığında bu sefer yaklaşık 10,3 bin kontrat yükseldi. Aynı doğrultuda, hacim dalgalı kaldı ve yaklaşık 102,5 bin kontratla belirgin bir şekilde yükseldi.

Piyasa analisti Pablo Piovano’ya göre, altın fiyatları yükselişi tersine çevirerek, 1.840 dolar ile geçen 2 haftanın yeni zirvelerine ulaştı ve Perşembe günü seansını savunma pozisyonunda sonlandırdı. Analist, dalgalı seansın, çok yakın vadede daha fazla düzeltmeyi destekleyen artan açık ilgi ve hacmin arkasında olduğunu belirtiyor ve kritik 1.800 dolar işaretinin, şu an için sağlam bir çekişme alanı olmaya devam ettiğini vurguluyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir