Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.544
% 0.16
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.544
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

4 Kez Bilen Ekonomist, Yeni Altın Fiyatı Beklentisini Paylaştı!

Geçtiğimiz dönemlerde gram altın fiyatının 650 lirayı, 800 lirayı ve 1.000 lirayı göreceğini ve ardından piyasada çöküş yaşanacağını tahmin etmesiyle gündeme gelen stratejist Haluk Özdil, yeni yorumlarını paylaştı. Araştırmacı yazar ve stratejist Haluk Özdil, altın fiyatı için yükseliş beklediğinin altını çizdi. Ayrıca piyasayı etkileyen diğer olası faktörlerden, yatırımcıların neye dikkat etmesi gerektiğinden bahsetti. coinmuhendisi.com olarak detayları aktarıyoruz…

Haluk Özdil, altın fiyatı için “durdurulamaz” diyor

Haluk Özdil, yakın zamanda yaptığı açıklamalarda altının ABD Merkez Bankası’nın para bastığı için şimdiye kadar baskılandığını belirtti. Ancak söz konusu baskılanmanın artık sonlanacağını ve ons altının değer kazanacağını düşünüyor. Şimdi, savaş nedeniyle altının artmaya başladığını, altının engellenemediğini belirtiyor. Daha önce de bildirdiğimiz üzere ABD, Rusya’nın Ukrayna’yı işgal edeceğine yönelik iddialarda bulundu. Bu durum, insanların kripto paralar gibi riskli sayılabilen varlıklardan çıkıp altın gibi daha “güvenli liman” statüsünde bulunan varlıklara yönelmesine neden oldu. Altın, söylentilerin çıktığı günden itibaren yükselişini sürdürdü.

Özdil’e göre altın 1.800 dolarlık direnci kırdıktan sonra artık durdurulamaz. Uzmana göre ABD Merkez Bankası faizi artırırsa, altının yükselişini etkileyemez. Daha önce de bildirildiği üzere FED’in Mart ayında gerçekleşecek olan toplantısında faiz artırımı yapılması bekleniyor. Haluk Özdil, Fed’in acilen yüksek oranda politika faizi uygulamaya gideceğini, böyle bir şey olursa da birçok şirketin batabileceğini düşünüyor. Öte yandan, ABD’deki seçimin de piyasaları etkileyebileceğini, şu anki ABD Başkanı Joe Biden’ın muhtemelen seçimi kaybedebileceğini belirtiyor.

Yatırımcılar tarafından stres zamanlarında bir değer deposu olarak kullanılan metal, bu ay yüzde 5’ten fazla tırmandı ve Cuma günü 1.900 doların üzerine çıktı. Altının ons fiyatı, Özdil’in belirttiği seviyeyi geçmiş gibi görünüyor, haftayı 1.890 dolar seviyelerinden kapattı. Ukrayna’daki kriz, ilerleme için itici güç sağladı, ancak analistler, altının Federal Rezerv’in enflasyonu kontrol altına almak için agresif davranmak zorunda kalması nedeniyle ABD büyümesinin yavaşlayabileceği endişelerinden de yararlandığını düşünüyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bu gönderi Coin, NFT’ te gönderildi ve ’ te etiketlendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir