Kriptolar:
29484
Bitcoin:
$57.477
% 4.42
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 1.10
Piyasa Değeri:
$2.16 T
% 2.11
Korku & Açgözlülük:
54 / 100
Bitcoin:
$ 57.477
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.16 T

4 Bitcoin Metriği ve Ekonomist Açıkladı: Düşüşün Sonu Bu Tarihte!

Bitcoin bugün 20.800 dolara düştükten sonra korku kripto para piyasasını vurdu. Şimdi, birkaç teknik ve on-chain ölçüm, BTC’nin dibe yaklaşmış olabileceğini gösteriyor. Ayrıca bir ekonomist, ayı piyasasının sonunu tahmin etmeye çalışıyor.

“Bitcoin, dipte erken işaretler gösteriyor”

Analistlere göre Bitcoin, trendin tersine dönmesine yol açabilecek hayati bir destek bölgesine ulaştı. Coinmuhendisi.com’dan takip ettiğiniz üzere BTC, fiyatının son yedi ayda yaklaşık %70 düştüğünü gördü. Kasım 2021’in ortasında ATH seviyesi olan 69.200 dolardan işlem görüyordu. Ancak, yakın zamanda 20.800 dolarlık yeni bir yılın en düşük seviyesine ulaştı.

Küresel finans piyasalarında baş gösteren belirsizlik göz önüne alındığında makroekonomik ortam düşüş eğiliminde. Bununla birlikte analistler, BTC’nin bir piyasa tabanına yaklaştığını düşünüyor. 200 haftalık hareketli ortalama, önceki ayı piyasalarında son savunma hattı olarak hizmet etti.

2015’ten bu yana, Bitcoin bu kritik destek seviyesine her geri döndüğünde, fiyatlar konsolide olmaya başladı. Daha sonra yeni bir yükseliş döngüsü başlamadan önce bir piyasa tabanı oluşturdu. BTC şu anda 200 haftalık hareketli ortalamasına yakın, bu da trendin tersine dönmek üzere olduğunun ilk işareti olabilir.

BTC bir haftalık grafik / Kaynak: TradingView

Entity-Adjusted Dormancy Flow, BTC için ne gösteriyor?

Bitcoin’in Entity-Adjusted Dormancy Flow’u, BTC’nin bir piyasa tabanı oluşturmasının olası olduğunu öne sürüyor. Gösterge, deneyimli piyasa katılımcılarının BTC’lerini harcayıp harcamadığını belirlemek için mevcut piyasa değerinin yıllık uyku hali değerine oranını dikkate alıyor.

Bu on-chain ölçüm, 2011’den bu yana her piyasa dibini neredeyse mükemmel bir şekilde zamanladı. Uzun vadeli holder’lardan veya ‘eski ellerden’ yapılan harcamalarda önemli bir düşüş olduğunda, metrik 250.000 eşiğinin altına düşüyor. Ve analistlere göre, mükemmel bir tarihsel satın alma bölgesini temsil ediyor.

Bitcoin’in Entity-Adjusted Dormancy Flow’u / Kaynak: Glassnode

Entity-Adjusted Dormancy Flow, şu anda tüm zamanların en düşük seviyesi olan 149.150’de oturuyor. Dolayısıyla mevcut düşüş trendinin sonunu işaret etmesi muhtemel.

Bitcoin için piyasa duyarlılığında ‘Umut’ var mı?

Net Gerçekleşmemiş Kâr/Zarar (NUPL) göstergesi, piyasa duyarlılığındaki değişiklikleri tahmin ediyor. Ayrıca piyasanın tepe ve dip noktalarını tahmin ederken işe yarıyor. Belirli bir zamanda potansiyel yatırımcıların duygularını göstermek için birden fazla on-chain veri noktasına dayanıyor. Bu da fiyat hareketlerini belirlemeye yardımcı oluyor.

Bitcoin etrafındaki piyasa duyarlılığı, fiyatlar 20.800 dolara düştükten sonra “Korku”dan “Kapitülasyon”a kaymış gibi görünüyor. Bu, yeni bir boğa piyasasının başlangıcına işaret etmek için piyasa duyarlılığının “Umut”a dönüşmeden önceki düşüş döngüsünün son aşamasını temsil ediyor.

Bitcoin’in Net Gerçekleşmemiş Kar/Zararı / Kaynak: Glassnode

Analistler Bitcoin için Logaritmik Regresyon Çizgileri’ne bakıyor

Metriği değerlendiren analistler şu sonuçları çıkarıyor. Teknik veriler ve on-chain göstergeler, bir piyasa dibinin birden fazla belirtisini gösteriyor. Ancak, bir toparlanma başlamadan önce Bitcoin’in daha da düşmesi için hala yer olabilir. Logaritmik Regresyon Çizgileri, Bitcoin’in dibe vurabileceği iki temel fiyat seviyesini tanımlıyor. Non-bubble uyumlu regresyon bandı 23.210 dolarda. Non-bubble alt regresyon bandı ise 15.670 dolarda seyrediyor.

Bitcoin şu anda non-bubble uyumlu regresyon bandı ile non-bubble alt regresyon bandı arasında işlem görüyor. Bu önceki düşüş trendlerinde piyasanın dibini işaretleyen bir sinyal. Fiyatların Mart 2020’de olduğu gibi non-bubble alt regresyon bandına düşmesi olası. Ancak bu gösterge BTC’nin kenarda kalan yatırımcıların piyasaya yeniden girmesi için eşsiz bir fırsat sunabileceğini gösteriyor.

Bitcoin Logaritmik Regresyon Bantları / Kaynak: IntoTheCryptoVerse

Bitcoin’in yeni bir yükseliş trendine girmeden önce bir konsolidasyon dönemine girip girmediği belli değil. Ayrıca ilk önce 15.670 dolara doğru bir düzeltme daha görüp görmeyeceği henüz bilinmiyor. Ne olursa olsun, risk-ödül oranı, piyasanın dibini zamanlamak için bir şans arayanlar için olumlu görünüyor.

Dip yakın olabilir, ancak durgunluk hala 18 ay sürebilir

Ekonomist Raoul Pal, devam eden piyasa durumunun en çekici fırsatlarını gösteriyor. Pal, kripto para fiyatlarının devam eden düşüşüne şaşırmış görünmüyor. Ona göre, 5-10 yıllık bir zaman ufkunda %60’tan fazla düşüş yaygındır.

Bu nedenle, beş yıllık Üstel Hareketli Ortalama’ya bakmanızı tavsiye ediyor. Bitcoin (BTC) fiyatı normalde bu kritik seviyenin altında 30 günden fazla kalmaz. Öte yandan BTC’nin hala önemli bir dezavantajı var. Pal, makroekonomik durumun 12-18 ay içinde normale dönmesini bekliyor.

Aynı zamanda, Raoul Pal’in sapma günlüğü regresyon modeli, RSI metriği ve DeMark haftalık çizelgeleri göstergesi, ‘satın alma’ bölgesine girdiğimizi ve dibin yakın olabileceğini gösteriyor. Pal için piyasa, uzun vadeli portföy yönetimi için inanılmaz fırsatların kapısını açıyor. Pali şunları söylüyor:

Kripto pozisyonlarıma önemli ölçüde eklemeye hazırlanıyorum. Muhtemelen önümüzdeki hafta ve Temmuz ayına kadar.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir