Kriptolar:
29484
Bitcoin:
$58.383
% 2.01
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 1.10
Piyasa Değeri:
$2.16 T
% 2.11
Korku & Açgözlülük:
54 / 100
Bitcoin:
$ 58.383
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.16 T

4 Analist Haftalık Altın Tahminlerini Duyurdu: Bunlara Hazırlanın!

Altın vadeli işlemleri Cuma gününü düşüşle sonlandırdı ve bu hafta başında gördüğü iki ayın en yüksek seviyesinden daha da uzaklaştı. Ancak fiyatlar art arda ikinci haftasında da yükseliş kaydetti. Analistlerin piyasa değerlendirmelerini ve tahminlerini  Coinmuhendisi.com okuyucuları için derledik.

“Altın iyi destek alacak, ancak volatilitede de artış görecek”

Wolfpack Capital’in baş yatırım sorumlusu Jeff Wright, verdiği bir demeçte, değerli metal için kayıpların, tüm varlık sınıflarında toptan kâr alınmasının ardından geldiğini belirtiyor ve şu şekilde yorumluyor:

Kurumlar, kazanımın olduğu her yönde veya pozisyonda kazanımları koruyorlar. Sonuç olarak, yüksek büyüme hisse senetlerinden güvenli liman altına dönüş bu sabah kısıtlı oldu. Genel olarak daha dalgalı piyasalarda olabiliriz. Altın iyi destek alacak, ancak aynı zamanda volatilitede de artış görecek.

Şubat vadeli altın Perşembe günü 1 dolardan az kaybettikten sonra Cuma günü %0,6 düşüşle 1.831,80 dolara yerleşti. Yine de değerli metal, bir önceki haftaki %1,1’lik artışın ardından haftalık %0,8’lik bir yükseliş kaydetti. Zaner analistleri Cuma günü yayınladığı bir raporda, şu değerlendirmeye yer verdiler:

Kıymetli metal piyasaları, bu hafta başındaki önemli kazanımlardan ve bazı düzeltici önlemlerden dolayı aşırı alım yapmış olsa da, büyük resim riskini mevcut psikolojiden nedeni olarak görüyoruz. Sadece Rusya ile dünyanın geri kalanı arasındaki gerilimler hissiyatı zayıflatmakla kalmadı, aynı zamanda ABD şirket kazançları hisse senetlerini kaldırma yeteneklerini kaybetmiş görünüyor ve yükselen ham petrol fiyatları keskin bir şekilde düzeltme gördü.

Fawad Razaqzada: Yatırımcılar artan enflasyona karşı koruma arıyorlar

ThinkMarkets piyasa analisti Fawad Razaqzada ise, piyasalardaki gelişmeleri günlük notta, şu şekilde değerlendiriyor:

En iyi seviyelerinin dışında olmasına rağmen, altın ikinci hafta için hala yükselişine devam ediyor. Bu durum da yatırımcıların artan enflasyona karşı koruma aradıklarını ve hisse senetleri ve kriptoda aşırı risk almanın sona erdiğini gösteriyor.

Altın gibi değerli metaller, hisse senetlerinde küresel bir satışın ve yükselen enflasyona karşı belirlenen piyasa görünümüne ilişkin artan endişelerin ve genişleyici para politikalarını geri çekme niyetini ifade eden bir Federal Rezerv’in ortasında güveli sığınak talebinden yararlandı.

Marketwatch stratejistleri, bu belirsiz zeminin kısa vadede altına fayda sağladığını, ancak daha yüksek oranlar ve Hazine faizlerinin nihayetinde artması ihtimalinin altın için büyük bir rüzgar yaratacağını belirtiyor. Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC), 25-26 Ocak’ta toplanacak ve stratejistlere göre Fed’in bir dizi faiz artırımı için zemin hazırlaması bekleniyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir