Kriptolar:
29454
Bitcoin:
$63.988
% 1.30
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.60
Piyasa Değeri:
$2.32 T
% 2.25
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.988
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.32 T

4 Analist: Hafta İçinde Altın Fiyatında Bunları Bekleyin!

Altın vadeli işlemleri Salı günü yükseldi ve ABD doları ve Hazine faizlerindeki güçlenme baskısını silip, kazançlarını art arda üçüncü seansa taşıyarak neredeyse üç haftanın en yüksek kapanışını yaptı. Sarı metal, bugün de yükseldiği seviyede etrafında mücadelesini sürdürüyor. Analistlerin piyasa değerlendirmelerini ve fiyat tahminlerini coinmuhendisi.com okuyucuları için derledik.

Zaner’deki analistlere göre bu gelişme, altın için yeni bir ‘destekleyici hikaye’ olabilir

“Şu anda gerçekten kabul gören tek trade, Federal Reserve tarafından daha hızlı faiz artırımlarına bahse girmek gibi görünüyor” diyen BullionVault araştırma direktörü Adrian Ash, daha yüksek faiz oranlarının “altının kriptonit gibi davranmasını ve gücünü tüketmesini” beklediğini söylüyor. Bununla birlikte Adrian Ash, şu hususlara dikkat çekiyor:

Fed açıkça enflasyon eğrisinin o kadar gerisinde ki, altın için sağlam teklif, ya yetişmek için çok geç olduğunu ya da ekonomi soğurken yürüyüş yaparak tarihi bir hata yapmak üzere olduğunu söylüyor.

Salı günü açıklanan verilerin ABD ticaret açığının 2021’de %27 artarak 859 milyar dolara yükseldiğini göstermesinin ardından değerli metal fiyatları 1.825 doların üzerine çıktı. Açık Aralık’ta %1,8 artarak 80,7 milyar dolara ulaştı. Bu veri, şimdiye kadarki en büyük ikinci aylık artışı gösteriyor.

Zaner’deki analistler Salı günkü piyasa yorumlarında, altın için yeni bir ‘destekleyici hikaye‘nin ABD ticaret cephesinde, ABD’li yetkililerin Çin’in ticaret vaatlerini yerine getirmediği konusundaki endişelerini dile getirdiğine dair haberlerle su yüzüne çıkabileceğini belirtiyor. “Çin ile ticarete odaklanmak, Ukrayna ihtilafı gibi kalite sorununa daha belirgin bir kaçış olabilir” diyen analistler, altın için güvenli liman talebinde bir tırmanışa işaret ediyorlar.

Sevens Report Research, ABD TÜFE verisine göre iki farklı senaryo sunuyor

Daha yüksek faizler ve daha güçlü bir dolar, getiriş olmayan dolara sabitlenmiş külçeye olan ilgiyi azaltabilir. Sevens Report Research analistleri Salı günkü haber bülteninde, şu değerlendirmeye yer verdi:

Hala yüksek enflasyon beklentileri, traderların Perşembe günü yayınlanacak olan ve bu hafta altın piyasası için önemli bir katalizör olma potansiyeline sahip olan kilit TÜFE raporu öncesinde altın satın almasına neden oldu.

Analistler, sıcak bir rapor ve önümüzdeki ay 50 baz puanlık artış olasılığının arttığını görürsek, o zaman şahin para akışlarının ve yükselen reel faizlerin altını vurmasını bekleyin diyor ve aksi durum için şu yorumu yapıyor:

Rapor korkulan kadar sıcak değilse, o zaman FED piyasa tarafından ‘eğrinin gerisinde‘ olarak görüleceğinden 1.800’lerin ortalarına doğru devam eden bir ralli giderek daha olası hale gelecektir.

“Altın şimdi 2022’nin en yüksek seviyesi olan 1.853 doları hedefliyor”

Altın vadeli işlem piyasalarına açık faiz, CME Group’un ileri rakamlarına göre şu anda yaklaşık 3,7 bin kontratla Salı günü üst üste ikinci seansta yükseldi. Aynı çizgide, hacim yukarı yönlü yeniden başladı ve yaklaşık 7,3 bin kontrat yükseldi.

Piyasa analisti Pablo Piovano’ya göre altın fiyatları, Salı günü artan açık pozisyon ve hacim ile yukarı yönlü ivmesini sürdürdü ve bu da yükselişin en azından yakın vadede devam etmesini destekler nitelikte. Bununla birlikte analist, değerli metal için bir sonraki hedefin, YTD’nin yükseği 1.853 dolarda olduğunu belirtiyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir