Kriptolar:
29472
Bitcoin:
$58.361
% 3.06
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.05
Piyasa Değeri:
$2.21 T
% 5.02
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 58.361
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.21 T

4 Analist Altın Fiyatları Hedeflerini Duyurdu: Bu Seviyeler!

Altın fiyatları, Kasım ortasından bu yana en güçlü bir haftalık kazancından sonra, enflasyon ve jeopolitik gerilim endişeleriyle desteklenerek Pazartesi günü, neredeyse üç haftanın en büyük bir günlük kazancını kaydetti. Sarı metal, bugün ise yükseldiği 1.820 dolar etrafında mücadelesine devam ediyor.

Ross Norman: Piyasanın çok daha yüksek bir ralli yapma alanı var

Metals Daily’nin CEO’su Ross Norman verdiği bir demeçte altın için, yüksek enflasyondan ziyade dolar ve faizlerin daha belirleyici olduğunu söylüyor:

Benim düşünceme göre, enflasyon anlatısının yerini ABD doları ve Hazine faizleri ana itici güç olarak devralmaya başlıyor. Dolayısıyla bunlar altın için güçlü gösterge niteliğinde.

Altın şimdilik, Federal Rezerv’in eğrinin ciddi şekilde gerisinde kaldığı ve bir ‘politika hatası’ ihtimalinin açıkça daha yüksek olduğu hissiyatından yararlanıyor. Altın fiyatları için iki önemli teknik hedefi olduğunu söyleyen Ross Norman, şu seviyelere işaret ediyor:

Birincisi, bugün üzerinde durduğu 1.815 dolar ve sonraki 1.835 dolar. Bundan sonra, piyasanın çok daha yüksek bir ralli yapma alanı var. Bir yıldan uzun süredir başaramadığı bir şey için sadece çıkış hızına ihtiyacı var.

“Altın fiyatları için orta vadeli yön, bu gelişmeye bağlı olacak”

coinmuhendisi.com haberlerinde de yer verdiğimiz üzere, kıymetli metal fiyatları, beklenenden daha iyi gelen ABD istihdamına ilişkin aylık verilere rağmen yükseldi. Cuma günkü veriler, ABD’nin Ocak ayında 467.000 iş eklediğini gösterdi. The Wall Street Journal tarafından ankete katılan ekonomistler 150.000 yeni iş öngörüyordu. Hatta bazıları, Omicron’un etkisiyle iş kayıpları yaşanacağını tahmin ediyordu. Zaner’deki analistler Pazartesi günü yaptıkları açıklamada, şu değerlendirmeye yer veriyor:

Ne yazık ki, ABD’den gelen artan istihdam rakamları, altın boğalar için enflasyonist fiyat hareketi olasılığını artıran trade yerine, Fed’i önümüzdeki ay harekete geçirebilecek bir gelişme olarak görüldü.

Olumlu sonuçlar, şu anda %0 ile %0,25 arasında değişen politika faiz oranlarını, Fed’in daha hızlı bir şekilde artırması için destekleyici olabilir. Halihazırda piyasa dört adede kadar Fed faiz artışını fiyatlıyor. Kinesis Money piyasa analisti Rupert Rowling, Pazartesi günkü bir araştırma notunda, şu yorumu yapıyor:

Altının orta vadeli yönü, Fed’in, yetkililerin geçen hafta hakkında daha açık bir şekilde konuştukları daha şahin stratejiyi uygulamaya ne kadar çabuk karar verdiğine bağlı olacak.

Pablo Piovano: Altın fiyatları, 2022’nin yükseği 1.853 doları hedefliyor

CME Group’un ön rakamlarına göre, altın vadeli işlem piyasalarında short pozisyon, haftanın başında 26 Ocak’tan bu yana ilk kez yaklaşık 1,1 bin kontrat arttı. Bunun yerine hacim, arka arkaya iki günlük yapıyı tersine çevirdi ve 41 binden fazla sözleşmeyle daraldı.

Altın haftaya olumlu bir notla başladı ve 1.820 dolar alanını yeniden test etti. Piyasa analisti Pablo Piovano’ya göre, yükseliş, artan açık ilginin ortasındaydı ve YTD zirvesinde (25 Ocak) 1.853 dolarlık ani hedefle yukarı yönlü hareketin devam etmesine izin verdi. Bu arada analist, hacimdeki ılımlı düşüşün, daha fazla kazanımın önünde çok yakın vadeli bir konsolidasyona yol açabileceğini belirtiyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir