Kriptolar:
29536
Bitcoin:
$62.459
% 4.74
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.64
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 5.56
Korku & Açgözlülük:
48 / 100
Bitcoin:
$ 62.459
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.33 T

4 Analist, Altın Beklentilerini Paylaştı: Bunlara Hazır Olun!

Altın fiyatları, ABD tahvil faizlerinin düşmeye devam etmesi ve yatırımcıların Rusya ile Ukrayna arasındaki gerilime ilişkin endişeler üzerine güvenli liman metaline yatırım yapmak istemesiyle, geçen hafta iki ayın en yüksek seviyesine ulaştı. Bugün ise 1.836 dolar seviyelerinde işlem görüyor. Analistlerin piyasa yorumlarını ve tahminlerini coinmuhendisi.com okuyucuları için derledik.

Michael Hewson: Piyasalarda herhangi bir sürpriz olacağını düşünmüyorum

Yatırımcılar, ABD Merkez Bankası’nın Salı günü başlayacak iki günlük politika toplantısını takip ediyor. Fed’in, sürekli yüksek enflasyonu dizginlemek için bir ay önce düşünülenden çok daha hızlı bir şekilde para politikasını sıkılaştırması bekleniyor. CMC Markets UK baş piyasa analisti Michael Hewson, şu değerlendirmeyi yapıyor:

Fed’in şu anda altın fiyatlarının ne yaptığı üzerinde önemli bir etkisi olmasını beklemiyorum. Çünkü piyasalar Doğu Avrupa’da olanlardan daha fazla endişe duyuyor. Piyasalar zaten Mart artırımını fiyatladı, bu yüzden herhangi bir sürpriz olacağını düşünmüyorum.

Yükselen ABD faiz oranları, faiz getirmeyen külçeyi elde tutmanın fırsat maliyetini artırıyor. Gösterge ABD 10 yıllık Hazine faizleri, altına yardımcı olarak bir haftanın en düşük seviyesine geriledi. ABD Başkanı Joe Biden, Ukrayna’da Rus birliklerinin birikmesine karşı koymak için seçenekleri değerlendirirken, ABD Dışişleri Bakanlığı diplomatların aile üyelerine Ukrayna’yı terk etme emri verdi. Carsten Menke analisti Julius Baer, şu şekilde yorumluyor:

Fed’in bu korkuları ele alması ve ekonomik görünümün bozulmasını engellemesiyle mevcut riskten kaçınma dalgasının eninde sonunda geri çekileceğini varsayarsak, altın ve gümüş piyasalarının yeniden geçici ancak kalıcı bir toparlanma yaşamadığına inanıyoruz.

“Altın, koruma açısından bunlarla gerçekten rekabet edemez!”

Altın, yatırımcıların Rusya’nın Ukrayna’ya saldırması durumunda ABD yaptırımlarının olası bir uzantısı veya yeni Avrupa Birliği önlemleri konusundaki endişelerden korunma arayışıyla bu hafta %0,83 yükseldi. Bununla birlikte Piyasa analisti James Hyerczyk’e göre kazançlar, Federal Rezerv’in sıkılaşmasına ilişkin korkularla sınırlanmış olabilir.

Fiyatlar, ABD Başkanı Joe Biden’ın Ukrayna’nın Rusya tarafından potansiyel bir işgalini gerçeğe dönüştürene kadar haftanın başlarında düşüşe geçti. Analist, bu haberin, altını 22 Kasım’dan bu yana en yüksek seviyesine çıkaracak kadar güçlü bir gün içi kısa vadeli ralliyi tetiklediğini belirtiyor. 19 Ocak’ta Başkan Joe Biden, ülkenin cumhurbaşkanı Vladimir Putin’in varoluşsal endişelerini öne sürerek, Rusya’nın Ukrayna’ya ‘hareket edeceğini’ iddia etti, hatta NATO içinde ‘küçük bir saldırıya’ nasıl yanıt verileceği konusunda bölünmüşlüğü kabul etti.

ABD Merkez Bankası’nın 25-26 Ocak’taki toplantısında, Reuters tarafından ankete katılan ekonomistler tarafından önümüzdeki yıl ABD ekonomisine yönelik en büyük tehdit olarak görülen, sürekli yüksek enflasyonu dizginlemek için bir ay önce düşünülenden çok daha hızlı bir şekilde para politikasını sıkılaştıracağını açıklaması bekleniyor.

Analiste göre, Nisan vadeli altın vadeli işlemleri geçen hafta biraz daha yükselmiş olabilir, ancak Çarşamba günkü kırılma seviyesinin altına düşmesi, rallinin yeni alıcılardan ziyade kısa vadeli kapanışlardan kaynaklanmış olabileceğini gösteriyor. James Hyerczyk, şu değerlendirmeyi yapıyor:

Bazı boğalar altını güvenli liman olarak etiketlemeye çalışırken, altın koruma açısından Hazineler, Japon Yeni ve ABD Doları ile gerçekten rekabet edemez. Bana göre altın destekleniyor, çünkü yatırımcılar ABD ekonomisinin Fed’in düşündüğünden daha kötü durumda olabileceğine bahse giriyor.

Fed bu hafta Çarşamba günü kartlarının çoğunu açıklayacak. Ancak analist, planları çok agresif olursa bunun, enflasyonun beklenenden daha uzun bir süre için bir sorun olacağı ve merkez bankası politika yapıcılarının yıl sonuna kadar onu %2’lik görev süresine indirmekte zorlanacağı anlamına gelebileceğini belirtiyor.

Altın şimdi 1.850 doları hedefliyor

CME Group’un altın vadeli işlem piyasaları için ön verileri, art arda dört günlük artışın ardından Cuma günü açık faizin yaklaşık 3,9 bin kontrat kadar daraldığını kaydetti. Aynı çizgide, hacim şimdi yaklaşık 25,5 bin kontratla üst üste üçüncü düşüşü perçinledi.

Piyasa analisti Pablo Piovano’ya göre, Cuma günkü altın fiyatlarındaki düşüş, azalan açık faiz ve hacmin arkasındaydı ve kısa vadeli ufukta bir toparlanma için kapıyı açık bırakarak yakın vadede1.850 dolarlık alandaki son zirveleri hedefliyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir