Kriptolar:
28733
Bitcoin:
$69.946
% 1.12
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.66 T
% 2.37
Korku & Açgözlülük:
80 / 100
Bitcoin:
$ 69.946
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.66 T

Meme Coin,Token Nedir ?

 

MEME COİN, TOKEN NEDİR

Meme coin, merkeziyetsiz finansın popülerleşmesi neticesinde , Ethereum blockchain üzerinde geliştirilen değiştirilemez bir token olarak yerini almıştır . 2020 Ağustos ayında kullanılmaya başlanan Meme Coin , DeFi token ticaretinin yüksek derecede popülerleşmesi esnasında ani yükseliş ve düşüş aksiyonlarına şaka yollu verilen bir tepki olarak hayata geçti ve ismi de bu yüzden ‘’şaka’’Coin olarak ta bilinmektedir.

Birtakım cisim yada şekillerle ilişkilendirilen sembolden ziyade şaka olarak piyasaya sürülen kripto para birimidir. Bunun günümüzdeki en güzel örneği ise Bir köpek tasviriyle akıllara kazanınan Dogecoindir. Meme coinler, güncel olaylardan ilham alması ve influencerlar tarafından desteklenmesi ile ön plana çıkmıştır.Örneğin Elon musk ın Dogecoin hakkındaki görüşleri paylaşımları ve yorumları Dogecoin in fiyatlanmasında ciddi roller oynamıştır.

Meme coins to watch in 2022 - Nairametrics

Meme Coinler kendiliğinden bir değere sahip değildir, isminden de belli olduğu gibi bu kripto para birimleri sosyal medyada paylaşılan şakalar ve görseller olarak değerlendirilmektedir.Belirli bir şirketleri, projeleri ve Yol haritaları yoktur bu hususlar Meme Coin in en büyük özelliğidir.

Kripto para yatırımcıları, genellikle güçlü bir ekibe, yatırımcılara ve topluluğa güvenir ,Proje hakkında detaylı araştırmalarını yaparlar ve bir çok unsurun takibinden sonra proje yatırımı hakkında karar verirler. Ancak meme coinlerde bu durum çok farklıdır, meme coin yatırımcıları Coinle bağdaştırdıkları kişi yahut kişilerin paylaşımlarına göre haraket ederler , Örneğin Dogecoin in Elon musk paylaşımları ile değer kazanması gibi.

En popüler Meme Coinler arasında Dogecoin,Shıba,Safemoon gibi memeleri sayabiliriz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Meme Coin,Token Nedir ?” te bir düşünce

  1. Pingback: Meme Token Wojak Nedir? - Coin Mühendisi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir