Kriptolar:
29660
Bitcoin:
$61.314
% 0.63
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.18
Piyasa Değeri:
$2.26 T
% 0.18
Korku & Açgözlülük:
56 / 100
Bitcoin:
$ 61.314
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.26 T

33 Uzman: Dogecoin Aralık’ta Bu Seviyelerde!

Dogecoin (DOGE) fiyatı, genel kripto para piyasası duyarlılığından etkilenen son birkaç hafta içinde dalgalandı. Şimdi yatırımcılar ve traderlar meme coin’inin yıl sonuna kadar iyileşip 1 dolara ulaşıp ulaşamayacağını merak ediyor.

Dogecoin fiyat performansı

CoinMarketCap’ten alınan verilere göre 26 Temmuz’da, DOGE şu anda 0,06104 dolardan işlem görüyor. Bu, birçok kişinin meme coin’inin 2022’nin sonuna kadar ulaşmasını beklediği 1 dolarlık kilit psikolojik seviyeden 0,939 dolar veya %93,896 uzakta.

DOGE 7 günlük fiyat grafiği / Kaynak: CoinMarketCap

Buna ek olarak, DOGE gün içinde %5,91 kaybetti. Ayrıca, haftalık bazda %11 düştü. Piyasa değeri şu anda 8,11 milyar dolar seviyesinde. Dolayısıyla, 5 Mayıs 2021’de tüm zamanların en yüksek seviyesinde ulaştığı 85 milyar dolarlık piyasa değerinden çok uzakta..

Uzmanların Dogecoin (DOGE)’den beklentileri

Finder’ın en son Dogecoin fiyat tahmin sonuçları çok da umut vaat etmiyor. Buna göre, 33 kripto ve Web3 fintech endüstri uzmanı, tokenin fiyatını yıl sonuna kadar 0,16 dolara yakın öngörüyor. Bu da umut verici 1 dolar seviyesinin 0,84 dolar altına yerleştiriyor.

Bununka birlikte bu uzmanlar, Ocak ayında, büyük kripto bozgunundan önce daha iyimser tahminler yaptılar. Uzmanlar, 2030’un sonunda, DOGE’nin fiyatının yolun biraz ilerisinde 0,92 dolara ulaşacağına inanıyorlardı. Ancak, bu tahminler artık eskisi kadar iyimser değil. Çünkü şimdi bu zamana ilişkin tahmin 0,54 dolarda duruyor. Bu uzmanlar, DOGE’nin 2025’in sonunda 0,32 dolara yükselmesini bekliyorlar. Öte yandan, Ocak ayındaki tahminleri 0,57 dolara ulaşacağı yönündeydi.

2022, 2025 ve 2030 için DOGE fiyat tahminleri / Kaynak: Finder

Faydasız ve gerçek bir değeri yok mu?

Finder’ın kurucusu Fred Schebesta’ya göre DOGE, orijinal meme coin’i olarak kripto dünyasında özel bir yere sahip. Schebesta, şu açıklamayı yapıyor:

Değeri belirlemek için geleneksel yöntemleri kırmanın değerli bir eğlence olduğu kripto para dünyasında bu küçümsenmemeli. Daha fazlası olabilir ve diğerleri gelip gidebilir. Bununla birlikte yatırımcıların, DOGE’un sonsuza kadar orijinal olacağını bilecek. Bu yüzden de sıkı sıkıya sarılmaları mümkün. Belki de piyasanın zaman zaman bunu hatırlamasını beklemek olası değil.

DOGE ve Shiba Inu (SHIB) gibi meme paraları ilk kez 2021’de kripto yatırımcılarının dikkatini çekti. Tokenize Web3 reklam platformu Permission’ın baş ürün sorumlusu Vanessa Harris’e göre, bunlar 2021’in bir ürünü. Bu yüzden Harris, gelecekte terk edilmelerini kaçınılmaz görüyor. Görüşlerini şu şekilde açıklıyor:

Meme-coin’lerin gerçek fayda eksikliği, 2022’de yatırımcıların daha verimli yatırımlar aramasına neden oldu. Bunun için parlaklığın yıprandığını göreceğiz. Köpek coin’leri ilk 100’de hayatta kalamayabilir. Ancak verdikleri ilham ve dostluk için her zaman kalplerimizde bir yere sahip olacaklar.

Coinmuhendisi.com’dan takip ettiğiniz üzere Dogecoin Vakfı, değerini artırmak için yakın zamanda, tokenin faydasını artırma planlarını detaylandıran Dogecoin Trailmap’i başlattı. Ancak, Finder’ın Ocak anketine katılan 28 kişinin %53,6’sı DOGE’nin kendisini bir meme coin’den bir yardımcı kripto paraya yeniden markalayamayacağına söylüyor. Karşılaştırıldığında, panelin %17,9’u yeniden markalaşmada başarılı olabileceğini belirtiyor. Buna karşın, panelistlerin %28,6’sı kararsız kalıyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir