Kriptolar:
29739
Bitcoin:
$66.260
% 0.20
BTC Dominasyonu:
%54.6
% 0.12
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 1.30
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 66.260
BTC Dominasyonu:
% 54.6
Piyasa Değeri:
$2.35 T

3 Analistten “Hesapları Değiştirecek” Altın Tahminleri!

Kıymetli metal piyasaları, altın fiyatlarının tatil trade’inde 1.900 doların altında konsolide olması nedeniyle jeopolitik belirsizliğin insafına kalmış durumda. Bununla birlikte Rusya-Ukrayna gerilimindeki son dakika gelişmeleri sarı metali tekrar 1.900 doların üzerine attı. Bu gelişmeler eşliğinde analistlerin piyasa yorumlarını ve fiyat tahminlerini Coinmühendisi.com okuyucuları için derledik.

“Gerginlikler azalırsa, altın fiyatları kolayca 1.850 dolar civarına çekilir”

Yatırımcıların hafta sonu Rusya ve Beyaz Rusya’nın Pazar günü sona ermesi beklenen askeri tatbikatlarını uzatacaklarını açıkladıkları haberleri sindirmesiyle, gecelik altın fiyatları 1.910,80 dolara yükseldi. Ancak değerli metal fiyatları, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un Rusya ile ABD arasında zirve görüşmeleri önerdiği haberlerinin ardından seans zirvelerinden düştü. Ancak her iki taraf da resmi olarak görüşmeleri kabul etti.

Geleceğe bakıldığında, çoğu analist, jeopolitik gerilimler yükselmeye devam ederse, altın fiyatlarının 1.900 doların üzerinde kazanç elde etme şansı olduğunu söylüyor. Argümanın diğer tarafında analistler, gerilimler gevşemeye başlarsa altın fiyatlarının son kazanımlarından kolayca vazgeçebileceğini belirtiyor. Blue Line Futures baş piyasa stratejisti Phillip Streible, vermiş olduğu yakın tarihli bir röportajda, jeopolitik gerilimlerin altının son hareketinin yaklaşık %2’sini oluşturduğunu söylüyor:

Gerginlikler azalmaya başlarsa, altın fiyatları kolayca 1.850 dolar civarındaki desteği yeniden test edebilir.

İpek Özkardeşkaya: İşler kötüye giderse, altın 2.000 dolara yükselebilir

Swissquote kıdemli analisti İpek Özkardeşkaya ise, altının bu haftaki fiyat hareketinin Doğu Avrupa’da olanlara bağlı olacağını da kaydediyor:

Sınırda sürdürülebilir bir çözüm varsa, sarı metal Ukrayna ile ilgili kazanımları hızla geri verebilir. Ancak işler kötüye giderse, altın gerektiği kadar yükselmekten çekinmeyecek ve buna 2.000 dolara yükselme olasılığı da dahil. Ama temel durum senaryosu bu değil.

“Sürekli enflasyon kanıtı, sarı metalin yükselmesine neden olabilir”

Bununla birlikte, bazı analistler ABD ve Rusya arasında yaratılan piyasa belirsizliğini görmezden geliyor ve enflasyon tehdidine odaklanmaya devam ediyor. DailyFx piyasa stratejisti David Song, Kişisel Tüketim Harcamaları (PCE) Endeksi’nin geçen ay enflasyonun beklenenden fazla yükseldiğini göstermesi halinde altın fiyatlarının 1.917 dolar hedefine ulaşabileceğini düşündüğünü ifade ediyor:

Sürekli enflasyon kanıtı, 16 Mart’taki bir sonraki Fed faiz kararı öncesinde altın fiyatlarının yükselmesine neden olabilir. Fiyat artışı %2 hedefinin oldukça üzerinde kaldığı için merkez bankasının çıkış stratejisini değiştirip değiştirmeyeceğini göreceğiz.

Analistler, ABD merkez bankasının enflasyon eğrisinin gerisinde kalması durumunda, reel faiz oranları negatif bölgede kalmaya devam edeceği için ​​altının çekici bir varlık olmaya devam edeceğini belirtiyorlar.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bu gönderi Coin, NFT’ te gönderildi ve ’ te etiketlendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir