Kriptolar:
29536
Bitcoin:
$63.581
% 3.02
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.64
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 5.56
Korku & Açgözlülük:
48 / 100
Bitcoin:
$ 63.581
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.33 T

3 Analist: Altın’ın Bu Seviyelere Gittiğini Göreceksiniz!

Altın fiyatları, ABD Merkez Bankası yetkililerinin şahin yorumlarıyla ve temkinli traderların ABD merkez bankasının son toplantısının tutanaklarına hazırlanmalarıyla, dolar ve Hazine faizlerinin birkaç yılın en yüksek seviyelerine çıkmasının ardından Çarşamba günü düştü.

Matt Simpson: Altın, belirli bir yöne bağlı kalmakta tereddüt ediyor

City Index kıdemli piyasa analisti Matt Simpson, piyasalardaki gelişmeleri ve altın fiyatları üzerindeki etkisini şu şekilde yorumluyor:

Güçlü ABD doları ve güvenli liman talebinin olmaması, altının yukarı yönlü potansiyelini sınırlandırıyor. ABD doları, 1.916 dolarlık desteğin her rallisinde herhangi bir kazanım elde edemediği için kesinlikle altından parlaklığını aldı. Fiyat hareketi genel olarak dalgalı olmaya devam ediyor ve belirli bir yöne bağlı kalmakta tereddüt ediyor.

Coinmuhendisi.com olarak bildirdiğimiz üzere, Fed yetkililerinin merkez bankasının şişirilmiş bilançosunda hızlı bir düşüş için baskı yapması ve bunlardan birinin yarım puanlık yüksek oranlı artışlara açık olduğunu ifade etmesiyle dolar yaklaşık iki yılın en yüksek seviyesini gördü. Matt Simpson, şu değerlendirmeyi yapıyor:

Önemli Fed üyelerinden gelen dünkü şahin yorumlar, bir sonraki FOMC toplantısında 50 baz puanlık bir artışa ve beklenenden daha hızlı bir bilanço düşüşüne işaret ettikleri için, muhtemelen bugünün FOMC tutanaklarını gölgede bırakıyor.

David Meger’e göre şahinleşen Fed, altın üzerinde baskı oluşturuyor

Benchmark 10 yıllık Hazine faizleri, Fed Başkanı Lael Brainard’ın, ABD para politikasını bu yıl içinde “daha tarafsız bir konuma” getirmek için metodik faiz artırımları ve merkez bankası bilançosunda hızlı düşüşler beklediğini söylemesinin ardından yükseldi. High Ridge Vadeli İşlemlerinde metal ticareti direktörü David Meger, konuyu şu şekilde yorumluyor:

Brainard’ın genel olarak Fed’in daha güvercin üyelerinden biri olarak kabul edildiği düşünüldüğünde, Fed’in enflasyonist baskılarla mücadelede biraz daha agresif olacağına dair beklentiler altın üzerinde baskı oluşturuyor.

“Jeopolitik riskler, sarı metal için kısa vadeli birincil itici güç”

OANDA kıdemli piyasa analisti Edward Moya’ya göre, jeopolitik riskler muhtemelen kısa vadeli birincil itici güç olacak ve bu, altının bu işlem aralığını (1.900-1.950 dolar) genişletmesine yardımcı olacak. Analist, fiyatların buradan muhtemelen 1.975 dolara bile gidebileceğini belirtiyor.

Ancak Edward Moya, Fed’in son politika toplantısının tutanaklarının Çarşamba günü açıklanmasının, faiz artırımlarının gidişatına dair ipuçları için taranacak olan tutanaklardan da etkilenebileceğini sözlerine ekliyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bu gönderi Coin, NFT’ te gönderildi ve , ’ te etiketlendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir