Kriptolar:
29660
Bitcoin:
$62.979
% 2.78
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.18
Piyasa Değeri:
$2.26 T
% 0.18
Korku & Açgözlülük:
56 / 100
Bitcoin:
$ 62.979
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.26 T

2 Uzman: Altın Fiyatları İçin Bu Seviyelere Hazır Olun!

Bugün, gram altın fiyatları 800 liraya oldukça yakın seviyelerden işlem görüyor. Ons altın ise 1.830 dolara yakın seyrediyor. Bu sırada iki uzman fiyatlardaki beklentilerine yönelik açıklamalarda bulundu. Piyasa Uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk “orta ve uzun vadeli” düşünülmesi gerektiğini belirtirken Ekonomist Enver Erkan altına yönelik ilginin yükselebileceğini söylüyor. coinmuhendisi.com olarak detayları aktarıyoruz…

Mehmet Ali Yıldırımtürk: Altın fiyatları bu seviyeleri görebilir

Altın fiyatları hafif bir şekilde toparlanmaya başlamışken piyasa uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk yeni açıklamalarda bulundu. Uzman isim, Ocak ayı boyunca altının yön arayışına girdiğini, Şubat ayında ise yukarı yönlü bir seyir izlediğini belirtti. Ancak daha büyük yükselişin görülmemesinin ardında ABD Merkez Bankası’nın (FED) faiz artırımını öne çekeceğine yönelik sinyal olduğunu düşünüyor.

Ayrıca Rusya ve Ukrayna arasındaki jeopolitik gerginlikler gibi faktörlerin fiyatları desteklediğini belirtti. Altını destekleyen gelişmelerin, “köstekleyen gelişmelerden daha güçlü” olduğunu öne sürüyor. Altın fiyatının genel olarak 800 liranın üzerinde kalacağını belirten Yıldırımtürk, 790 liranın taban seviyesi gibi göründüğünü, ons fiyatındaki 1.825-1.830 dolar seviyelerinin dolar/TL’deki yansımasına bağlı olarak 820-825 liranın da söz konusu olduğunu açıklıyor. 1-3 yıllık orta ve uzun vadede her düşüşün alım fırsatı olduğunu söylüyor.

Enver Erkan: Bu gelişmeler altını baskılayabilir

Ekonomist Enver Erkan, piyasalarda yaşanan düşüşün ardında siyasi ve jeopolitik risklerin etkili olduğunu belirtti. Merkez Bankası’nın politika faizini yüzde 14 seviyesinde sabit tutma kararının eksi bir reel getiri anlamına geldiğini ve bunun TL’ye olan talebi düşürdüğünü belirtti. Genel olarak trendlerin takip edilmesi gerektiğini, TL’de eksi reel getirinin mevcut olmasından ötürü yatırım araçlarına olan talebin yükseldiğini söylüyor.

Piyasalarda uzun vadeli yatırıma dikkat etmek gerektiğini, çünkü mevcut piyasadaki risklerin arttığına dikkat çeken analist, doların seyrinin Fed faiz kararı ile belirleneceğini düşünüyor. Ons altında ve dolar kurunda bunları belirleyen gelişmelerin dikkate alınmasını gerektiğinin altını çizen Erkan, ABD’deki enflasyon ve Fed’in faiz artırma haberinin altın fiyatlarını baskılayabileceğini iddia ediyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir