Kriptolar:
29536
Bitcoin:
$63.582
% 2.86
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.64
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 5.56
Korku & Açgözlülük:
48 / 100
Bitcoin:
$ 63.582
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.33 T

“2. Çöküş Geliyor” Ekonomist: Altın’da Bu Seviyeleri Bekleyin!

Gram altın fiyatları 800 liraya oldukça yakın seviyelerden, ons altın ise 1.831 dolardan işlem görürken Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş yeni yorumlarda bulundu. Uzman isme göre 10-11 lira bandında yüzde 50, 13.30-13.40 lira aralığında yüzde 25 dolar alımı yapan yatırımcılar diğer yüzde 25 için ABD Merkez Bankası (FED) açıklamalarını beklerken altın yatırımcılarının da gözü açıklamalarda. Peki, neler bekleniyor coinmuhendisi.com? olarak detayları aktarıyoruz…

İslam Memiş, altın ve genel piyasaya yönelik yorumlarda bulundu

Twitter hesabındaki paylaşımlara göre Memiş, şubat ayının biraz daha rahat geçmesini bekliyor ve dış politikadaki önemli gelişmelerin altın ve dolarda geri çekilme yaşamasına neden olacağını düşünüyor. Memiş, gümüşün gram fiyatının 10 lirayı geçmesi durumunda alım tavsiye etmediğini, alım için 9 ve 9.50 lira civarına işaret ettiğini belirtiyor.  Öte yandan dolar için 13.30 lirayı güçlü bir destek seviyesi olarak nitelendiriyor. Şubat ayında enflasyon yüksek gelse de kurların artış yaşayacağını düşünmüyor. Dolardaki geri çekilme sonucu ise gram altında da düşüş beklediğini ifade eden uzman isim, gram altının 720 ve 750 lira civarını görebileceğini düşünüyor.

İslam Memiş ayrıca piyasaların Fed’e odaklandığına dikkat çekerek yatırımcıların dikkat etmesi gereken diğer faktörlere de işaret ediyor. Öncelikle Fed’in sert bir para politikası tutumu sergileyeceğini, yani şahin duruş göstereceğini, bunun da dolar ve doların diğer varlıklarla kurduğu pariteleri destekleyeceğini belirtiyor. Yani, yüksek fiyatlarda döviz alanların bu hafta ons altın açısından bir fırsat yakaladığına dikkat çekiyor. Gram altını 900-1.000 lira civarından alanların maliyeti düşürmek için şans yakaladığını belirten uzman; altın/dolar paritesi yapanların şanslı olduğunu, ancak bu paritede alım yapmak için bu haftanın son bir şans olduğunu aktarıyor.

Son olarak ons altında 1.790 doların altına hızlı bir şekilde düşüş yaşanabileceğini, ancak Rusya-Ukrayna geriliminde yeni bir gelişme yaşanırsa altının yükselebileceğini ifade ediyor. Gram altında ise son yüzde 25’lik yatırım için 720-750 lirayı beklerken uzun vadede 1.450 liraya ulaşılabileceğini öngörüyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir