Kriptolar:
29515
Bitcoin:
$59.363
% 2.66
BTC Dominasyonu:
%52.6
% 0.26
Piyasa Değeri:
$2.20 T
% 1.96
Korku & Açgözlülük:
43 / 100
Bitcoin:
$ 59.363
BTC Dominasyonu:
% 52.6
Piyasa Değeri:
$2.20 T

2 Analist: SHIB ve DOGE’u Unutun! Bu 4 Altcoin’e Bakın

Kripto para piyasasının köpek temalı coin ve token’leri 2021 boğa koşusunda en yüksek performanslardı. Dogecoin (DOGE), Tesla CEO’su Elon Musk’ın tweet’leri sayesinde patlarken, arzının yarısını Ethereum kurucusu Vitalik Buterin’e armağan eden Shiba Inu (SHIB), hızla popülerleşti ve bir noktada ilk 10 kripto para arasına katıldı. Ancak, kripto analistleri Katie Brockman ve Chris Neiger’e göre SHIB ve DOGE unutulmalı. Analistler uzun vade için bu 4 altcoin projesini değerlendiriyor.

SHIB ve DOGE’u geride bırakacak 4 altcoin

Analistlerin uzun vade güvencelerinden ilki Ethereum (ETH). Lider altcoin projesi DeFi uygulamaları oluşturmak isteyen geliştiricilerin başvurabileceği bir teknoloji. DeFi’deki potansiyeline ek olarak, geleneksel finans şirketleri de kendi kullanımları için Ethereum’u benimsiyor. Örneğin, Mastercard kısa süre önce iki şirketin “ticaretin geleceğini” inşa etmeye yardımcı olabilmesi için Ethereum kullanan bir yazılım şirketi ile ortaklık kurdu ve Visa geçen yılın sonlarında kripto para ödemelerini doğrudan Ethereum Blockchain’de işleme dahil etmek için hizmetlerini genişletti.

Analist Katie Brockman’a göre Ethereum’da bahsedilecek diğer avantajlar Blockchain’in daha çevre dostu geleceği. ETH 2.0 ile beraber PoS’a geçişle Ethereum’un %99,95 daha az enerji tüketmesi bekleniyor. Aynı zamanda, ETH saniyede 14 işlem hızından 100.000 işlem kapasitesine ulaşacak. Heyecanla beklenen güncellemeyle geliştiriciler ve kullanıcılar daha düşük işlem ücretlerine kavuşuyor. Sonuç olarak, analistlere göre bu yıl, PoS yükseltmesine geçmeye devam ettiği için Ethereum büyük bir yükseliş kaydedebilir.

Cardano (ADA), Solana (SOL) ve Avalanche (AVAX)

Katie Brockman’un listesinden Solana ve Avalanche 2021 birinci katman yıldızları. SOL, saniyede 65.000 işlem gerçekleştirebiliyor ve aynı zamanda dApp geliştiricileri ve NFT platformları Solana’yı tercih ediyor. Solana böylece en güçlü Ethereum rakibi olarak görülüyor. Analiste göre Ethereum yükseltmesi rakipleriyle farkını açabilirken, yüksek işlem hızıyla Solana, gelişimi için bolca alana sahip olacak. Diğer yandan Avalanche (AVAX), kendi konsensus mekanizmasını sunan ve 2020’de %3.000 değerlenen orijinal birinci katman Blockchain’lerden biri. AVAX ayrıca, üstün akıllı sözleşme yeteneklerine ve düşük maliyetlere sahip.

Son olarak, Chris Neiger listesinden Cardano (ADA), Bitcoin ve Ethereum’dan daha az bilinmesine rağmen, hala piyasa değerine göre en iyi kripto para birimlerinden biri ve şu anda neredeyse 40 milyar dolar ile altıncı sırada yer alıyor. Cardano hakkında merak uyandıran şey, piyasadaki en hızlı Blockchain’lerden biri olabilmesi. Örneğin, şu anda Cardano, Ethereum’un en fazla 30 işlemine kıyasla saniyede 250 işlem gerçekleştirebiliyor. coinmuhendisi.com olarak üzere Cardano ağı, yeteneklerini genişletmek için beş aşamalı bir planın üçüncü aşamasında. Bu genişleme bu yıl veya 2023’te gerçekleşebilir ve tamamlandığında, analiste göre Ethereum için daha da büyük bir rakip haline gelecek.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir