Kriptolar:
29437
Bitcoin:
$63.223
% 0.79
BTC Dominasyonu:
%52.8
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 1.12
Korku & Açgözlülük:
65 / 100
Bitcoin:
$ 63.223
BTC Dominasyonu:
% 52.8
Piyasa Değeri:
$2.38 T

2 Analist: Altın Birkaç Seans Sonra Bu Seviyelerde Olabilir!

Altın fiyatları Perşembe günü %2,4’ten fazla bir artışla bir yılın en yüksek seviyesine ulaştı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in özel bir askeri operasyon olarak adlandırdığı şeye izin vermesinin ardından Rus kuvvetlerinin Ukrayna’yı işgal etmesiyle altın ve değerli metaller yükselişlerini uzattı.

“Altın, önümüzdeki birkaç seansta 2.000 dolar test edebilir”

Spot altın, yazının yazıldığı sıralarda günlük %2,42 artışla Ocak 2021’den bu yana en yüksek seviyesi olan 1.954 dolara ulaştı. ABD altın vadeli işlemleri ise %2,18 yükselerek 1.952 dolara yerleşti. coinmuhendisi.com olarak bildirdiğimiz üzere, yetkililere ve basında çıkan haberlere göre, Rus kuvvetleri Perşembe günü Ukrayna’nın birçok şehrine füze fırlattı ve kıyılarına asker indirdi. OANDA’nın kıdemli piyasa analisti Jeffrey Halley, gelişmeleri şu şekilde değerlendiriyor:

Altın, ABD doları ile birlikte güvenli bir liman varlığıdır ve bugün onun günüdür. Altında tüm zamanların en yüksek seviyelerini kaçınılmaz olarak görebiliriz.

Jeffrey Halley, fiyatların 1.960 dolarda bir dirence doğru yükselmeye devam edebileceğini ve önümüzdeki birkaç seansta 2.000 doları test edebileceğini de sözlerine ekliyor. Altın şubatta Rusya-Ukrayna krizi risk iştahını alt üst ederken şu ana kadar yaklaşık %8 yükseldi. Sarı metal, Temmuz 2020’den bu yana en iyi aylık performansına doğru ilerliyor.

Kaynak: TradingView

Rusya, dünyanın en büyük üçüncü altın üreticisi iken, Moskova merkezli Nornickel, aynı zamanda önemli bir paladyum ve platin üreticisi. Spot paladyum %2,7 artışla 2.549,01 dolara yükseldi ve daha önce Ağustos 2021’den bu yana en yüksek seviyesine ulaştı. Gümüş ise %2,2 artışla 25,05 dolara yükseldi. Dolar ve petrol fiyatları da hızla yükselirken, küresel hisse senetleri ve ABD tahvil faizleri geriledi. SPI Asset Management’ın yönetici ortağı Stephen Innes, gelişmeleri şu şekilde yorumluyor:

Bu sadece sarı metal için savaşın sisi değil. Aynı zamanda enflasyon, özellikle petrolün varil başına 100 dolara ulaşması ve bu nedenle altının bir savunma ürünü haline gelmesinin göstergesi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bu gönderi Coin, NFT’ te gönderildi ve ’ te etiketlendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir