Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$62.946
% 1.99
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 62.946
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

17 Analist: Altın Fiyatları Haftaya Bu Seviyelerde Olabilir!

Altın fiyatları 1.800 dolar civarında sabit kaldı ve hiçbir yere hareket etmiyor. Kitco News Haftalık Altın Anketi’nin en son sonuçlarına göre, altın piyasası ons başına 1.800 dolar civarında iyi bir şekilde sabitlendi. Detaylar coinmuhendisi.com’da.

Altın fiyatları sabit mi kalacak

Sonuçlar ayrıca perakende yatırımcıların altın konusunda iyimser olduklarını gösterdi; ancak, ankete katılım düşük. Analistler, küresel ekonomi yükselen enflasyonla karşı karşıya kalırken altın fiyatlarının karşıt güçlerin ortasında kaldığına dikkat çekiyor; ancak bu tehdit, merkez bankalarının artan şahin hissiyatıyla karşılanıyor. Analistlere göre, merkez bankalarının likiditeyi kaldırmasıyla birlikte finansal piyasalarda artan oynaklık da bu karışıma ekleniyor. Bu hafta 17 Wall Street analisti Kitco News’in altın anketine katıldı. Katılımcıların yüzde 5’i veya yüzde 29’u altın fiyatlarının yükselmesini bekliyor. Aynı ankette aşağı yönlü ve tarafsız oyların her biri altı oy veya %35 aldı. Bu arada, çevrimiçi Main Street anketlerinde 683 oy kullanıldı. Bunların 385’i veya %56’sı altının önümüzdeki hafta yükselmesini bekledi. Diğer bir 152 veya %22 seçmen daha düşük olduğunu söylerken, 146 seçmen veya %21 kısa vadede tarafsız kaldı.

Altın görünümü, Federal Rezerv ve lideri Jerome Powell’dan şahin bir görünümün ardından fiyatların geçen haftaki keskin satıştan %1 artışla haftayı kapatmasıyla geliyor. Nisan altın vadeli işlemleri en son ons başına 1.807.10 dolardan işlem gördü. Geleceğe bakıldığında, bazı analistler, piyasalar ABD merkez bankasının daha agresif eyleminde fiyatlamaya devam ettikçe altın fiyatlarının zorlanmasını bekliyor. Federal Rezerv‘in yeni bir sıkılaşma döngüsünü başlatırken Mart ayında faiz oranlarını 50 baz puan artırabileceğine dair beklentiler artmaya devam ediyor. Bu beklentilere, Çalışma İstatistikleri Bürosu’nun Ocak ayında 467.000 iş yaratıldığını açıklamasının ardından güçlü işgücü piyasası verileri eklendi. Bazı ekonomistler iş kayıpları ararken, veriler beklentileri önemli ölçüde aştı.

FED nasıl bir politika izleyecek?

Enflasyon tehdidi, ücretlerin geçen ay %0,7 arttığını ve son 12 ayda %5,7 arttığını söyleyen raporla birlikte büyümeye devam ediyor. SIA Wealth Management baş piyasa stratejisti Colin Cieszynski, “Bana öyle geliyor ki, yatırımcılar merkez bankalarının faiz oranlarını yükseltmeleri için baskı yaparak ücret enflasyonuna daha fazla odaklanıyorlar” dedi. Cieszynski, altın yatırımcılarının Perşembe günü açıklanacak olan gelecek haftanın enflasyon verilerini yakından takip etmeleri gerektiğini söyledi. Alliance Financial‘ın değerli metal satıcısı Frank McGee, istihdam verileri ve artan ücret enflasyonu nedeniyle, Federal Rezerv’in eğrinin önemli ölçüde gerisinde olduğunu ve yakın vadede altın fiyatları üzerinde baskı oluşturabilecek olan yakalamak zorunda kalacağını söyledi. Darin Newsome Analysis başkanı Darin Newsom, bu hafta yükselişe geçmesinin tek sebebinin yazı tura atıp tura gelmesi olduğunu söyledi.

Darin Newsome Analysis başkanı Darin Newsom konu hakkında şöyle diyor:

Nisan altının günlük grafiğinde net bir model yok. Kontrat son zamanlardaki en yüksek seviyesi olan 1.856.70 doları test etmek için fırlayabilir veya her iki şekilde de son zamanlardaki en düşük seviyesi olan 1.780.60 doları geri alabilir. Ocak ayındaki gülünç istihdam rakamlarını (ve gülünç Aralık revizyonlarını) bir kenara bırakırsak, ABD doları hala kısa vadeli bir düşüş trendinde görünüyor. Bu devam ederse, altın önümüzdeki hafta başlarında bir miktar alım ilgisi görebilir.

Saxo Bank‘ın emtia stratejisi başkanı Ole Hansen, kısa vadede altın konusunda tarafsız olmasına rağmen, son istihdam rakamlarının ardından ons başına 1.800 dolar tutmayı başardığı için değerli metal için potansiyel gördüğünü söyledi. Hansen, “Piyasalar Mart ayında 50 baz puanlık bir artışla fiyatlanırken ons başına 1.800 doların üzerinde kalabilirsek, o zaman bir şansı olabilir” dedi. Hansen, altının 1.825 dolardaki direnci kırana veya 1.780 dolardaki desteği kırana kadar tarafsız kalacağını söyledi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir