Kriptolar:
29437
Bitcoin:
$62.314
% 1.84
BTC Dominasyonu:
%52.8
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 1.12
Korku & Açgözlülük:
65 / 100
Bitcoin:
$ 62.314
BTC Dominasyonu:
% 52.8
Piyasa Değeri:
$2.38 T

12 Ağustos Bu Altcoin İçin Önemli: Dev Havuz Kapanıyor!

Gizlilik odaklı altcoin projesi olan Monero’nun (XMR) madencilik havuzu, XMR madencileri tarafından boykot edildikten sonra 12 Ağustos’ta kapanacak. İlk üç XMR madencilik havuzu, toplam hash gücünün %80’inden fazlasını elinde tutuyor.

Monero’nun en büyük madencilik havuzu 12 Ağustos’ta kapanacak

Gizlilik odaklı Blockchain olan Monero, madenci katkısı açısından bu ay büyük bir değişikliğe hazırlanıyor. Monero’nun en büyük madencilik havuzu MINEXMR, 12 Ağustos’a kadar kapanacağını duyurdu. Bu arada, merkezi olmayan bir P2P havuzuna geçişle devam edecek.

Şu an itibariyle MINEXMR, ağın hesaplama gücünün %44’ünden fazlasını kontrol ediyor. Bu oran, birkaç forumda ve sosyal medya platformunda merkezliği tehdit edip etmeyeceğini tartışan Monero topluluğu arasında karışıklığa neden oldu. “Mano Crypto” adlı bir kullanıcı Twitter’dan şunları yazdı:

Acil: MINEXMR madencilik havuzunu hemen bugün terk edin! Monero madenciliği yapıyorsanız ve bu havuzu destekliyorsanız, Monero hash oranının merkezileştirilmesinden de siz sorumlusunuz! Bugün hash oranının %48’ini kontrol ediyorlar.

Monero’nun Reddit grubu hakkında da benzer şikayetler oldu

Subreddit r/monero, topluluk üyeleri havuzun “%51’e çok yakın” olduğunu vurgularken “MINEXMR’yi boykot” eğilimindeydi. Yüzde 51 saldırısı, madencinin hash gücünün çoğunluğunu kontrol ederek tüm ağ üzerinde kontrol sahibi olmasıdır. Ayrıca, bu tür saldırılar, derin düzenlemelere ek olarak ağda double spend sorunlarına yol açıyor.

Altcoin madencilerinin hash rate dağılımı

pools.xmr.wiki’nin ayrıntılarına göre, MINEXMR madencilik havuzu tek başına Monero ağına saniyede 1.48052 gigahash (GH/s) katkıda bulunmakta. İkinci sırada ise XMR’nin küresel hash oranının %21,82’sini oluşturan Nanopool yer alıyor. Benzer şekilde, üçüncü sırada XMR’nin global hash oranının %14,85’ini yöneten Supportxmr var.

Görüldüğü üzere, yalnızca ilk üç madencilik havuzu, XMR’nin küresel hash oranının yüzde 80’inden fazlasını elinde tutuyor. Kendilerinden sonra gelen tüm havuzlar, Monero ağına önemli ölçüde daha düşük hash gücü katkılarına sahiptir.

Daha sonra, MINEXMR ekibinden yöneticilerden biri en son tepkiye yanıt verdi. Yönetici, kuruluşun şikayetleri gördüğünü ve endişeleri gidermek için havuz ücretlerini artırmayı planlayacağını kaydetti. Reddit’te konuşan yöneticilerden biri şunları söyledi:

İnsanların Minexmr’ın şu anda sahip olduğu büyük hash gücünden endişe duyduğunu anlıyoruz. Havuz ücretlerinde bir artış olduğunu duyurduk ve durumu izlemeye devam ediyoruz.

Monero topluluğu üyeleri, 2018’den beri merkezsiz madencilik konusuyla uğraşıyor. XMR coin, 3,1 milyar dolarlık piyasa değeriyle şu anda en büyük gizlilik odaklı altcoin. Son iki haftadaki piyasa toparlanması nedeniyle fiyatı %20 değer kazandı. Coinmuhendisi.com‘dan takip ettiğiniz üzere, XMR şu anda 155.73 dolardan işlem görüyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir