Kriptolar:
29284
Bitcoin:
$63.902
% 2.51
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.04
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 0.72
Korku & Açgözlülük:
66 / 100
Bitcoin:
$ 63.902
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.33 T

Zor durumdaki kripto hedge fonu Three Arrows, yeni bir suçlamayla karşı karşıya

Investing.com – Kripto para piyasalarındaki düşüş dalgası devam ederken çoğu kripto şirketi de zor zamanlardan geçiyor. Sorun yaşayan şirketlerin sonuncusu olan Three Arrows Capital (3AC), çeşitli protokollerdeki pozisyonlarda oluşan teminatı açığını müşteri fonlarıyla karşılamaya çalıştığı konusundaki suçlamalarla karşı karşıya.

Three Arrows Capital, kripto paraların hızlı değer kaybı sonrası kripto para pozisyonlarından dolayı ciddi bir likidite problemi yaşamaya başladı. Hatta gelen haberlere göre şirketin bazı pozisyonları tasfiye oldu ve bu da Ethereum başta olmak üzere kripto para fiyatlarının düşüşlerine katkı sağladı.

Three Arrows Capital’in tasfiyeleri önlemek için müşteri fonlarını kullandığına dair ortaya atılan iddiaların en ciddi olanı 8Blocks Capital CEO’su Danny Yuan’dan geldi. Yuan, Three Arrows’un teminat açığını kapatmak için yaklaşık 1 milyon dolarlık 8Blocks fonu kullandığını iddia etti. 8Blocks’un 2020 yılından bu yana 3AC ile bir anlaşması olduğu biliniyor.

Three Arrows krizi atlatmak için müşteri fonlarını mı kullanıyor?

8Blocks Capital CEO’su Twitter üzerinden yaptığı açıklamada bu hafta başında şirketin fonları geri talep ettiğini ancak Three Arrows’dan bu talebe cevap verilmediğini dile getirdi.

Danny Yuan, ayrıca Three Arrows’un açık pozisyonlarından birkaçının marj çağrısına cevap vermeyerek pozisyonlarını tasfiye ettiğini iddia ediyor. 8Blocks CEO’su, son olarak kripto hedge fonuna karşı yasal sürecin başlatılması çağrısında bulunurken bu durumun krizi daha da derinleştirebileceği düşünülüyor.

Three Arrows’un kurucusu Zhu Su ise bu hafta başında şirketin son zamanlardaki düşüşle ilgili müşterileriyle iletişim halinde olduklarını söylemişti. Likidite problemi yaşayan hedge fonunun özellikle portföyünde yüksek miktarda Lido Staked Ethereum (stETH) bulundurması, zor duruma düşmesine neden oldu. Token, Ethereum sabitliğini kaybederken şirketin de teminat açığı artmaya başladı.

Three Arrows Capital’in dışında bu hafta başında kripto kredi şirketi Celsius da sert düşüşten oldukça olumsuz etkilenerek iflasın eşiğine gelen diğer bir kripto şirketiydi. Celsius, krizi kontrol altına almak için tüm müşteri işlemlerini askıya aldı.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir