Kriptolar:
29536
Bitcoin:
$63.078
% 5.91
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.64
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 5.56
Korku & Açgözlülük:
48 / 100
Bitcoin:
$ 63.078
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.33 T

ZkSync, Ethereum için Layer 3 Üzerinde Çalıştığını Açıkladı

Ethereum ölçeklendirme çözümü zkSync geliştiricisi Matter Labs, Opportunity isimli bir Layer 3 chain üzerinde çalıştığını açıkladı.

Henüz erken geliştirme aşamasında olan Layer 3, zkSync’nin blockchain altyapısının ölçeklenebilirliğini daha da geliştirmeyi amaçlıyor.

ZkSync, Layer 3 Üzerinde Çalışıyor

Opportunity, zkSync’in Layer 2 ana ağında ek bir off-chain katmanı olacak. ZkSync’in üzerine inşa edilen Layer 3, Ethereum ölçeklenebilirliğini artırırken, gas fee’nin de düşmesine yardımcı olmayı misyon edinmiş durumda.

Matter Labs, yaptığı açıklamada, EMV uyumlu Layer 3 olan Opportunity’nin, 2023 yılının ilk çeyreğinde başlatılmasını planladığını kaydetti.

Geliştirici ekip, 2023 yılının ilk çeyreğinde Layer 3 için bir proof of concept yayınlamayı planlıyor.

Ekibin bu hamlesi, EVM uyumlu bir ZK-Rollup olan ve henüz “baby alpha” olarak tanımlanan zkSync 2.0’ın ilk aşamasını başlatmasıyla birlikte geldi.

Matt Labs, Layer 3’ü başlatmayı düşünen ilk ekip değil. Geçtiğimiz yıl, StarkWare, her biri çeşitli kullanım durumlarına ayrılan, birden çok Layer 3’ün konseptini ve planlı bir ekosistemini ortaya çıkardı.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir