Kriptolar:
29413
Bitcoin:
$64.525
% 0.23
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.13
Piyasa Değeri:
$2.39 T
% 0.96
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.525
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.39 T

ZA Bank Hong Kong’da Dijital varlık Ticaretine Başlıyor!

ZA BANK Kripto

Hong Kong Merkezli ZA Bank Limited şirketi yeni yönergeler kapsamında Hong Kong’da dijital varlık ticaretini planlıyor.


ZA Bank, yeni yönergeler kapsamında Hong Kong’da dijital varlık perakende ticareti planlıyor.

Banka, çeşitlendirme stratejisinin bir parçası olarak planlarını, Hong Kong’un yeni yönergelerini yayınlamasından bir gün sonra açıkladı.

Hong Kong’un yeni yönergelerini yayınlamasından bir gün sonra banka, çeşitlendirme stratejisi planlarını açıkladı.

Plana göre ZA Bank, idare bölgede perakende sanal varlık ticareti sunmayı planlıyor. Hong Kong Menkul Kıymetler ve Vadeli İşlemler Komisyonu’nun (SFC) perakende sanal varlık ticaret platformu lisans başvurularını kabul etmeye başlayacağı açıklamasının bir gün sonra, 24 Mayıs’ta planı açıkladı. 

Bankanın yaptığı açıklamaya göre düzenleyici onayları almak için yerel olarak lisanslı sanal varlık borsalarıyla ortaklık kuracak. Bu sayede bankanın müşterileri onay alındıktan sonra “ZA Bank Uygulaması içinde fiat para birimi kullanarak sanal varlık ticareti” yapabilecekler.

Yaptığı açıklamaya göre bu girişim bankanın gelecek planları içerisindeki domino taşlarından sadece birisi. Banka Gelecekte ABD hisse senetlerinde ticaret için de bir adım atacak.

SFC, diğer gereksinimlerin yanı sıra varlık saklama güvenliği gereksinimleri, siber güvenlik standartları ve müşteri varlıklarının ayrıştırılmasına yönelik yönergelerin uygulanması ile birlikte başvuru sürecinin açıldığını duyurdu. Bu yönergelerin Haziran ayında yürürlüğe gireceği tahmin ediliyor.

Yeni lisanslama prosedürünün duyurusu büyük ilgi topladı. Danışma süresi boyunca toplamda 152 yorum aldı. Çin devletine ait Grönland şirketinin bir yan kuruluşu da Hong Kong’da sanal varlık ticareti lisansı için başvuruda bulundu.

ZA Bank’ın Nisan ayında Hong Kong doları, Çin Yuanı ve ABD doları cinsinden lisanslı borsalarda Token ve Coinlerin çekilmesi için bir mutabakat bankası olarak harekete geçmeye hazırlandığı bildirilmişti.

Sonuç olarak; Hong Kong’un sanal varlıklar alanında yükselişi ZA Bank’ın da içine bulunduğu Hong Kong Para Otoritesi’nin dijital Hong Kong doları pilot projesinin başlatılmasında ve Hong Kongdaki  teknoloji hızlandırıcılarının ortaya çıkmasında da görülebilir.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz. Ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir