Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.558
% 1.08
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.558
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Yine ve Yeniden SEC ve Ripple Davası

sec ve ripple

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) XRP satışlarına Ripple’ın yaptığı bütün itirazlara karşı onayı verdi.

SEC ve Ripple (XRP) arasında olan dava da yargıç tarafından çıkan karar herkesi şaşırttı. Yaşanan bu önemli gelişmede yargıç Ripple tarafından 2022-2023 mali tablolarını ve XRP’nin kurumsal satışlarına dair belgeleri paylaşmasını istedi.

Süregelen bu dava neredeyse 3 yılını tamamlamış durumda. Pazartesi gerçekleşen bu dava da istenilen belgelerin SEC tarafından talep edildiği zaten biliniyordu. SEC’in burada ki amacı gayet açık ve netti. Yargı sürecinin daha net ve sağlıklı bir şekilde yürütülebilmesi için bu belgeleri geçtiğimiz dönemde talep etmişti. Ancak Ripple tarafı bu duruma hiç sıcak bakmayarak belgeleri gizlilik şartlarını öne sürerek reddetmişti.

Bu yazımıza da bir göz atın: Ripple Hack Olayının Arkasında Kim Var?

Geçtiğimiz yıl, New York Güney Bölge Mahkemesi Yargıcı Analisa Torres, yapılan kurumsal satışların birer menkul kıymet kapsamında olduğunu söyledi. Ancak bireysel satışların ise bu kapsamda olmadığına karar vererek söz konusu belgelerin talep edileceğinin sinyalini vermişti.

Ripple yine verilen bu karara da isyan ederek itiraz etmişti. İtirazını şu cümleye dayatarak yaptı;

Şirketin mali sağlığı bu konuyla ilgisizdir ve bu durumda bu belgeleri vermeği reddediyoruz.

Yargıç bu itirazı geri çevirdi ve dava sürecinin hızlanması için gerekli olan belgelerin saklı tutulmasını yanlış olarak nitelendirdi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version