Kriptolar:
29659
Bitcoin:
$60.979
% 0.24
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.03
Piyasa Değeri:
$2.26 T
% 0.79
Korku & Açgözlülük:
53 / 100
Bitcoin:
$ 60.979
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.26 T

Yeni Zirveler Mi? 3 Analist, Altın Fiyatı İçin Sıradakini Açıkladı!

Rusya’nın Ukrayna’yı işgali bir haftayı geçti ve işgal tüm şiddetiyle devam ediyor. Batı’nın işgale cevap olarak uygulamaya koyduğu yaptırımlar ise Rusya ekonomisini çökertti. Bütün bu jeopolitik ve ekonomik riskler yatırımcıları güvenli limanlara yöneltti ve altın fiyatı haftayı 1.970 dolara yakın seviyede kapattı. Analistlerin piyasa yorumlarını ve altın fiyatı tahminlerini Coinmühendisi.com okuyucuları için derledik.

Shaun Usmar: Böyle bir anda altının gerçekten güvenli liman statüsü var

BMO Capital Markets emtia analisti Colin Hamilton’a göre, makro ve mikro faktörlerin bir araya gelmesi nedeniyle güçlü altın fiyatı 2022 boyunca devam edecek. Colin Hamilton ayrıca, inorganik büyümenin metal üreticilerinin konuşmalarına girmeye başladığını ve daha fazla birleşme ve satın almanın yolda olduğunu öne sürüyor.

“Böyle bir anda altının gerçekten güvenli liman statüsü var” diyen Triple Flag Precious Metal’in CEO’su ve kurucusu Shaun Usmar, on yılların en ciddi jeopolitik olaylarından biri sırasında altının iyi performans gösterdiğini söylüyor.

Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmesinden sonra altının yükselmeye başladı. Batı’nın Rusya’ya yönelik her geçen gün artan yaptırımları ise Rusya ekonomisine ağır kayıplar verdiriyor. Belirsizlikler risk iştahını azaltırken, güvenli liman talebi arttı ve altın haftayı 1.970 dolar kıyısında kapattı. Öte yandan kripto piyasasının lideri Bitcoin 40 bin doların altın geriledi. Shaun Usmar, şu değerlendirmeyi yapıyor:

Bitcoin ve kriptonun yeni bir dijital altın olduğu konusundaki tüm bu retorik boş. Altın şu anda gerçekten o güvenli liman statüsüne sahip.

“Ukrayna’nın işgali altın fiyatı için beklentiyi desteklemeye devam edecek”

Savaş gibi belirsizlikler sırasında güvenli bir değer deposu olarak kabul edilen külçe, alternatif bir güvenli liman olan dolardaki %1’lik bir sıçramayı ve Federal Rezerv’in bu ayın sonlarında faiz artırımı olasılığını büyük ölçüde görmezden geldi. Saxo Bank Analyst Ole Hansen, bir notta şu değerlendirmeyi yapıyor:

Rusya-Ukrayna krizi, daha yüksek değerli metal fiyatları için beklentiyi desteklemeye devam edecek. Bu, yalnızca gelgit olacak potansiyel bir kısa vadeli güvenli liman teklifinden değil, daha da önemlisi bu gerilimin enflasyon, büyüme ve merkez bankalarının faiz artırımı beklentileri için ne anlama geleceğinden kaynaklanıyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bu gönderi Coin, NFT’ te gönderildi ve ’ te etiketlendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir