Kriptolar:
29620
Bitcoin:
$61.119
% 0.95
BTC Dominasyonu:
%53.3
% 0.20
Piyasa Değeri:
$2.31 T
% 2.05
Korku & Açgözlülük:
55 / 100
Bitcoin:
$ 61.119
BTC Dominasyonu:
% 53.3
Piyasa Değeri:
$2.31 T

Yeni LUNA Vakası: Bu 2 Altcoin İnanılmaz Çöktü!

Terra (LUNA), 2021’in en iyi performans gösteren altcoin projeleri arasında yer alıyordu. Ancak Terra’nın algoritmik stablecoin’i UST, geçtiğimiz Mayıs ayında dolara olan sabitliğini kaybetti. Bunun üzerine altcoin’de benzeri pek görülmemiş bir satış furyası ortaya çıktı. Sonuç olarak Terra’nın yerel tokeni LUNA’nın değeri, kısa süre içerisinde tüm kazanımlarını sildi. Birçok Terra yatırımcısı, hemen hemen tüm fonlarını kaybetti. Şimdi ise 2 altcoin, Terra’nın yaşadıklarına benzer olaylar yaşıyor. Altcoin’lerin fiyatı, büyük ölçüde değer kaybetti.

Yeni LUNA vakası 2 altcoin’i dibe götürdü

Solana tabanlı algoritmik stablecoin protokolü Nirvana büyük bir felaket yaşadı. Projenin bir flash krediye sahip olduğu tahmin ediliyor. Bu nedenle proje şu anda 12 milyon dolar değerinde finansman açığıyla karşı karşıya. Bahsi geçen finansman açığı nedeniyle Nirvana’nın stablecoin’i, tıpkı Terra’nın UST’si gibi dolara sabitliğini kaybetti ve büyük ölçüde çöktü. Stablecoin NIRV’in değeri, dolara sabit olması gerekirken, şu anda 0,09 dolarda işlem görüyor. Yani kripto paranın değeri %91’e varan oranlarda düşüş yaşadı. Sonuç olarak Nirvana’nın ANA tokeni LUNA’ya benzer şekilde düştü. Yazının yazıldığı sırada ANA, bağlantılı olduğu stablecoin’e benzer şekilde, son 24 saatte %85 oranında değer kaybetti. Bu, dünkü 8,9 dolardan 1,5 dolara düşüş anlamına geliyor.

Ancak analistlere göre, Nirvana (ANA) fiyatındaki düşüş zaten beklenen bir şeydi. Likidite eksikliği nedeniyle, ANA’nın önceki fiyatının hızla düşmesi gerekiyordu. Bu düşüş ise, ANA ekibi ve yatırımcıları arasında bir anlaşma ile kararlaştırılacak olan taban fiyata kadar gerçekleşecekti. Coinmuhendisi.com olarak bildirdiğimiz üzere stablecoin’ler, Terra’nın (LUNA) stablecoin’i UST’nin felaketinden sonra zor bir dönemle karşı karşıya. TRON stabilcoin’i USDD de birkaç hafta önce bazı benzer sorunlarla yüzleşti. Bununla birlikte USDD şimdi gayet iyi durumda yoluna devam ediyor.

Nirvana (ANA) nedir?

Nirvana, Solana ağındaki ilk yerel bilgi işlem stablecoin projesi. Likiditesi, protokol tarafından kontrol edilen Terra benzeri çift tokenli bir sisteme dayanıyor. Değer kripto para birimleri ANA ve stablecoin NIRV arasında bölünüyor. Bir değer saklama parası olan ANA, doğrudan resmî web sitesinde basılabiliyor. Yani, ANA doğrudan stablecoin tarafından satın alınan bir altcoin olarak öne çıkıyor. Nirvana’nın hazine fonları ANA için taban fiyat desteği sağlıyor. Böylece, likidite havuzu piyasanın ANA satabilmesi için likidite üretiyor. Bu, Nirvana’nın sermayeyi taban fiyattan korumaya çalışan istikrarı sağlamasının anahtarı. Ancak ANA yoluyla stake yaparken, NIRV yalnızca taban fiyatın maksimum değeri üzerinden borç verilebiliyor. Ayrıca bu anlaşma nedeniyle yüzde 3 işlem ücreti ödüyorlar. Öte yandan stablecoin NIRV, ANA stake edilerek veya ikincil piyasadan satın alınarak borç olarak dağıtılabiliyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir