Kriptolar:
29484
Bitcoin:
$59.497
% 0.20
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 1.10
Piyasa Değeri:
$2.16 T
% 2.11
Korku & Açgözlülük:
54 / 100
Bitcoin:
$ 59.497
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.16 T

Yeni Kripto Para Yasa Tasarısı Sunuldu! İşte İçeriği

ABD’de iki senatör, yeni bir kripto para yasa tasarısı için güçlerini birleştirdi. Buna göre, senatör Patrick Toomey ve Kyrsten Sinema, belli bir orana kadarki kripto işlemlerine vergi muafiyeti getirmeyi amaçlıyor. Senatörlerin tasarısına göre bu oran şu an için 50 dolar. Yani yasa onaylanırsa, ABD’deki yatırımcılar 50 dolara kadarki Bitcoin ve altcoin işlemlerinde vergi ödemeyecek. Bununla birlikte, benzer yasa tasarıları daha önce de ABD senatosunda yer almıştı. Belli miktara kadar vergi muafiyeti daha önce 2 teklifle de gelmişti. Ancak, yakın zamana kadar yasalaşacaklarına dair hâlâ çok az işaret var.

Senatörlerden yeni kripto para yasa tasarısı

Küçük kripto ödemelerinde vergileri azaltmayı amaçlayan yeni bir yasa tasarısı ABD Senatosu’na girdi. Tasarı, Salı günü yapılan bir duyuruda ortaya çıktı. Buna göre yeni yasa, Senatörler Patrick Toomey ve Kyrsten Sinema tarafından ABD Senatosu’na verildi. Tasarı, 50 dolara kadar yapılan kripto işlemlerinde, yatırımcıların vergiden muaf tutulmasını öneriyor. Halihazırda, ABD İç Gelir Servisi, kripto varlıklarını mülk ve kripto işlemlerini ödemeler olarak görmüyor. Bunun yerine kripto para birimlerini yatırım olarak ele alıyor. Bu, Amerikalıların kripto paralarını her değiştirdiklerinde veya sattıklarında vergiyle karşılaştığı anlamına geliyor. Yani yatırımcılar, sermaye kazancı vergilerini takip etmek ve ödemek zorundalar. Bahsi geçen durum, kripto paralarla yapılan ana akım ticareti önemli ölçüde engelliyor. Birçok eleştirmen ve düzenleyici, bu nedenle kriptonun para olarak kullanımına karşı çıkıyor.

Sanal Para Birimi Vergi Adaleti Yasası olarak adlandırılan yeni yasa tasarısı bazı değişiklikler getiriyor. Buna göre, küçük kripto işlemlerini sermaye kazançları vergisi gereksinimlerinden hariç tutmayı amaçlıyor. Tasarı geçerek yasalaşırsa, 50 doların altındaki işlemlerden vergi alınmayacak. Bununla birlikte, 50 dolarlık limit enflasyon oranına bağlı olarak hükümet tarafından düzenlenecek. Coinmuhendisi.com olarak bildirdiğimiz üzere, geçmişte 200 doların altındaki işlemlerde vergi muafiyeti gibi çeşitli yasa tasarıları da kongreye geldi. Haziran ayında, Senatörler Kirsten Gillibrand ve Cynthia Lummis, diğer birçok şeyin yanı sıra 200 dolardan küçük tüm kripto işlemlerinde vergileri azaltmaya çalışan kapsamlı bir kripto yasa tasarısı sundu.

Tasarı yasalaşacak mı?

Kripto para lobileri ve topluluk, küçük kripto işlemlerini sermaye kazançları vergilerinden muaf tutma çabalarını geniş çapta destekliyor. Ancak, ABD’de bu yıl sonuna kadar herhangi bir tasarının yasalaşma ihtimali nispeten düşük. Kriptoyla ilgili olmayan konularla dolu mevcut yasama takvimi, Kasım ayında yapılması beklenen ara seçimlerden önce sona eriyor. Ek olarak, Senatör Toomey yeniden seçilmek için aday olmayacak. Yani yasa tasarısını bir sonraki kongrede yasalaşmaya zorlamak için orada olmayacak.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir