Kriptolar:
29413
Bitcoin:
$64.398
% 0.92
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.13
Piyasa Değeri:
$2.39 T
% 0.96
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.398
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.39 T

Yellen, Bazı Kuruluşların FATF Standartlarına Tabi Olmayacağını Söyledi

Hazine Bakanı Janet Yellen, ABD federal düzenlemelerinin Mali Eylem Görev Gücü’nün (FATF) kripto rehberliği ile uyumlu olduğunu açıkladı; bu da, kolay kategorize edilemeyen velayet dışı varlıkların işlem raporlama yükünü taşımayacağı anlamına geliyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter ve Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Yellen’ın açıklamaları, Senato Bankacılık Komitesi’nin bugünkü oturumu öncesinde yazılı yanıt olarak geldi. Ona göre saklama hizmeti sunmayanlar, bu standartlara tabi olmayabilir.

Bilindiği üzere kılavuz kapsamında FATF, hükümetlere, merkezi olmayan finans (DeFi) protokollerinin arkasındakileri, işlemler sırasında kullanıcı bilgilerinin toplanması ve iletilmesi de dahil olmak üzere, kara para aklamayla mücadele standartlarından sorumlu tutmaya çağırdı. Ancak FATF, kurumun yazılımın düzenlenmesini önermediğini, bunun yerine hükümetlerin sorumlu tutulabilecek kişileri veya işletmeleri belirlemesi gerektiğini açıkladı.

Bunun ışığında Senatör Pat Toomey, gözetim dışı hizmetlerin para hizmeti işletme kaydına tabi olup olmayacağını sordu. Cevap olarak donanım cüzdanı üreticileri, aracısız (unhosted) cüzdan sağlayıcıları, yazılım geliştiricileri ve madenciler gibi yan hizmetler sağlayanların, sanal varlık hizmeti sağlayıcısı tanımının dışında tutulduğu belirtildi.

Yellen, bugünkü yanıtlarında bu ifadeleri kabul ettiğini söyledi:

“Bu konuyla ilgili FinCEN rehberliğine katılıyorum ve FATF’nin de aynı fikirde olduğuna inanıyorum.”

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir