Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.831
% 1.38
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.831
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Yatırımcılarda Oluşan FTX Korkusu Nedeniyle Solana Fiyatı Düştü!

Piyasada büyük bir FTX satışından korkulduğu için Solana’nın fiyatı düştü fakat şu anda feshedilmiş olan borsanın tüm varlıklarını bir kerede satması pek de olası görünmüyor.


▪️ Halka açık olan üç FTX soğuk cüzdanının değerini toplayan Solscan’ın verilerinin bir kombinasyonuna göre, FTX varlığı Solana ağında toplam 1,5 milyar dolarlık kripto varlığına sahip. Bu miktarın sadece 128 milyon dolarını Solana tokenleri oluşturuyor.

▪️ Bu miktarın geri kalanı, Wrapped Bitcoin (WBTC), Maps token (MAPS), Serum (SRM) gibi çok sayıda Solana tabanlı altcoin ve eski FTX CEO’su Sam Bankman-Fried’a bir şaka olarak halk arasında “Sam coinleri” olarak adlandırılan bir dizi başka tokenden oluşuyor.

ftx solana
▪️ Birkaç kullanıcı, yaklaşan satışla ilgili endişelerini dile getirmek için X’e (eskiden Twitter olarak biliniyordu) gitti. Bir kullanıcı “FTX 680 milyon dolar değerinde SOL’u elden çıkarmak üzere!” diye yazdı. Bir diğeri ise “Borsa, elindeki ürünleri sattıktan sonra SOL sert bir şekilde düşecek, yakında 14$’a ulaşacak” dedi.

▪️ Diğerleri ise bunun yerine, iflas planı tek seferde ne kadar satılabileceğini kısıtladığı için sakin olmaya çağırdı

▪️ FTX iflas dosyalarına göre, FTX’in varlıklarının tasfiyesi için önerilen plan, tokenlerin satışına bir dizi koşul getiriyor.

▪️ 24 Ağustos’ta FTX, Mike Novogratz’ın Galaxy Digital Capital Management şirketini, geri kazanılan kripto varlıklarının satışını denetleyecek yatırım yöneticisi olarak atamayı önerdi.

▪️ Bu planda, FTX mülkünün her hafta yalnızca en fazla 100 milyon dolar değerinde token satmasına izin verilecek, ancak bu sınır bireysel token bazında 200 milyon dolara çıkarılabilecek.

▪️ Bu limitler, token satışlarının daha geniş piyasa üzerindeki etkisini en aza indirmek ve FTX’in alacaklıları bir bütün haline getirmesine izin vermek amacıyla getirilmiştir.

Anlık Haberlere En Hızlı Şekilde Ulaşmak İçin Buraya Tıklayın


Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir