Kriptolar:
29261
Bitcoin:
$63.379
% 3.42
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.32
Piyasa Değeri:
$2.31 T
% 3.67
Korku & Açgözlülük:
57 / 100
Bitcoin:
$ 63.379
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.31 T

Yatırımcılar Bu 2 Altcoin’e Hücum Ediyor! Peki Neden?

Yaklaşan önemli bir güncelleme nedeniyle, Ethereum ve Ethereum Classic yatırımcılar arasında daha fazla dikkat çekmeye devam ediyor. Lider altcoin geçen aydan bu yana %60 değer kazanırken, ETC aynı zaman diliminde %173.4 büyüdü. Peki bu kazançları sadece merge mü tetikliyor?

Madenciler ETC ağına göç ediyor

26 Temmuz’da 23.42 dolara kısa bir geri çekilmeye rağmen, ETC fiyatı kesintisiz ralliye geri döndü. CMC verilerine göre ETC hala en çok kazandıran ilk 5 altcoin arasında. ETC’nin muazzam yükselişi birkaç faktörden kaynaklanıyor. Bunlardan biri, Ethereum kurucusu Vitalik Buterin’in ETC ağını destekleyen PoW mekanizmasını desteklediğini söylemesi. Eylül ayına planlanan Ethereum Merge yaklaşırken Vitalik, ETC’nin Ethereum içinde işlevsel kalabileceğini belirtti. Coinmuhendisi.com olarak açıklamaları bu makalede aktardık.

19 Eylül, Ethereum ağı madencilikten PoS Blockchain’e geçmeyi hedefliyor. Bu nedenle, bundan aylar öncesinden madencileri Ethereum Classic ağına geçmeye başladı. Bunun sonucu olarak artan hash rate eşliğinde ETC fiyatı %200’ün değer kazandı. Diğer yandan, ETH fiyatı da uzun süredir beklenen merge nedeniyle benzer fiyat hareketleri sergiliyor.

Lider altcoin cüzdan sayısında ATH’ye ulaştı

Ethereum’un günlük aktif adres sayısı, önceki zirveyi %50 oranında geçerek ATH seviyesine ulaştı. Bu büyük artış, merge cephesindeki son gelişmelerin ortasında gerçekleşti. IntoTheBlock verilerine göre, 27 Temmuz’da 1,1 milyondan fazla adres ETH işlemi yaparak toplam işlem sayısını 1,64 milyona çıkardı.

Bir diğer on-chain veri kaynağı Glassnode, 10’dan fazla ETH tutan cüzdan sayısının yeni bir ATH kaydettiğini paylaştı. Verilere göre, şu anda Ethereum ağında en az 1 ETH tutan cüzdan sayısı 1.566.309. En az 10 ETH tutan yatırımcıların sayısı ise 310.656’ya yükselerek ATH’ye ulaştı.

Bu veriler Ethereum Classic için ne anlama geliyor?

Mayıs 2022’de rekor bir yüksekliğe ulaştıktan sonra, Ethereum ağının hash oranı düşüş eğilimine girdi. Bu da madencilerin merge öncesindeki haftalarda platformlarını duraklattığını veya kapattıklarını gösteriyor. Diğer yandan, madenciler isterlerse Ethereum’un PoS ağında da stakeciler olabilirler.

Bununla birlikte, madencilerin merge’den sonraki stratejisinin muhtemelen daha karlı olan PoW chain’e geçmek olacağını gösteren sosyal medya ileti dizilerinin sayısında da bir artış var. Verilere göre, 29 Temmuz itibariyle Ethereum Classic, haftalık %116 karlılığıyla madencilerin ilgisini çekiyordu.

Genel tabloda, merge öncesinde ETC fiyatı daha büyük bir ivme kazandı. Ancak bu, Ethereum Classic’in Ethereum’a kıyasla çok küçük bir proje olduğu gerçeğini ortadan kaldırmaz. 29 Haziran itibariyle, Ethereum Classic, Ethereum’un 763.000’ine karşı 53.000’den fazla günlük aktif adrese sahipti.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir