Kriptolar:
29284
Bitcoin:
$63.848
% 1.89
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.04
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 0.72
Korku & Açgözlülük:
66 / 100
Bitcoin:
$ 63.848
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.33 T

Yatırımcılar, Almanya ve Euro Bölgesi ekonomisine karşı endişeli

Almanya’da yatırımcıların ekonomiye olan güvenini ölçen ZEW Endeksi -59,2 oldu. Eylül’de -61,9 ile rekor düşük seviyeye gerileyen endeksin Ekim’de -65’e düşmesi bekleniyordu. Veri beklenti kadar düşüş göstermese de tarihi zayıf seviyelerde kalmaya devam ediyor.

Almanya’da yatırımcıların güveninde bu denli sert düşüş olmasının ana sebebi enerji krizi. Ülkede enerji sorunu oldukça ciddi boyutta ve enerjiye ulaşımın zorlaşması ve fiyatların da zirve yapması üretimin azalmasına neden oluyor. Yılın ikinci çeyreğinde büyüme gösteremeyen Almanya ekonomisinin üçüncü ve son çeyrekte daralma yaşaması bekleniyor.

Almanya’da rekor seviyelere çıkan enflasyonun da enerji dışındaki girdi maliyetlerini artırması nedeniyle ekonomide yavaşlama yaşanıyor.

Euro Bölgesi ZEW Endeksi de son ayda tarihi dip seviyeden sınırlı gerileme yaşadı. Eylül’de -60,7 olan gösterge Ekim’de -59,7 oldu. Bölge ekonomisinde en büyük baskı Almanya üzerinde olurken diğer ülkelerde de enerji ve enflasyona bağlı üretim sorunlarının yaşanması yatırımcıların güven sorunundaki temel neden konumunda.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir