Kriptolar:
29454
Bitcoin:
$63.118
% 1.27
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.60
Piyasa Değeri:
$2.32 T
% 2.25
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.118
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.32 T

Yatırım Uzmanından Tarihi Altın Tahmini: Bu Zirveleri Bekleyin!

Emlak ve yatırım danışmanı Mert Başaran, yeni bir altın tahmini ile gündeme geldi. Mert Başaran’a göre bireysel yatırımcıların şu anda beklemede kalması gerekiyor. Mevcut fiyatların, altın alımı için doğru bir zaman olmadığını gösterdiğini belirtiyor.

Mert Başaran’dan altın tahmini: 2.070 doları görebilir

Mert Başaran, yakın zamanda yaptığı açıklamalarda Rusya ve Ukrayna arasındaki gelişmelerin değerli metal tarafını nasıl etkilediğini yorumladı. Analiste göre savaşın durumuna göre ons altın, 2.070 dolarlık tarihi zirvesini görebilir. Şu anda altın, 1.905 dolardan el değiştiriyor. Savaşın dizginlenmesi durumunda altının yeniden düşebileceğini belirtiyor. Ancak “macunun artık tüpten çıktığını” söyleyerek doğru adım atıldığı durumda çok kazanılacağını aktarıyor. Yerel zirvelerdeyken altın alınması durumunda, savaşın durulmasıyla kayıp yaşanabileceğini belirtiyor.

Mert Başaran, genel olarak yatırımcıların ani işlem yapmaması gerektiğini savunuyor. Yoksa, yatırımcıların bütün parasının yem olabileceğini söylüyor. Televizyonların da şu anda korku pompaladığına dikkat çeken uzman, “Ne olur panik olmayın. Sakin olun. Savaş nasılsa bitecek,” ifadelerini kullanarak yorumunu sonlandırıyor.

Piyasalardaki son durum nedir?

Altın, Şubat ayındaki iyi gidişinin yanı sıra, işgalin neden olduğu piyasa kargaşası sırasında güvenli liman varlığı olarak bir artış gördü. 10 Şubat’ta 1.830 dolar olan altının fiyatı ertesi gün 1.860 dolara yükseldi. 15 Şubat’a kadar, biraz düşmeden önce 1.880 dolara yükseldi ve 1.850 dolara düştü. Oradan tekrar yükselmeye başladı ve 1.900 dolardan dirence ulaştı. Geçen güne kadar bu seviyede devam eden altın, şu anda işlem görmekte olduğu 1.905 dolara geri dönmeden önce 1.970 doları aştı.

Altın, Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinin ardından yatırımcıların güvenli liman varlıklarına geçmesiyle 18 ayın en yüksek seviyesine yükseldi. Rusya Perşembe günü Ukrayna’yı karadan, havadan ve denizden topyekün işgalini başlattı ve Batı’nın en büyük korkularını teyit ederek, İkinci Dünya Savaşı’ndan bu yana Avrupa’da bir devletin diğerine karşı yaptığı en büyük saldırıyı gerçekleştirdi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bu gönderi Coin, NFT’ te gönderildi ve ’ te etiketlendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir