Kriptolar:
28733
Bitcoin:
$70.721
% 1.68
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.66 T
% 2.37
Korku & Açgözlülük:
80 / 100
Bitcoin:
$ 70.721
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.66 T

Yatırım Stratejistine Göre Ülkeler Bitcoin’i Rezervlerine Koyarsa BTC Hızla Altını Geçebilir

Makro yatırım stratejisti Lyn Alden, ülkelerin Bitcoin (BTC) satın alıp hazinelerinde saklamaya başlaması halinde, Bitcoin’in bir rezerv varlık olarak altını geçebileceğini söyledi.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter ve Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

What Bitcoin Did podcast’indeki yeni bir yayında Alden, sunucu Peter McCormack’a BTC satın alan ve elinde tutan ülkelerin lider kripto para için “patlayıcı bir an” yaratabileceğini söyledi.

“Bazı insanlar soruyor ‘neden bazı büyük ülkeler biraz para basıp Bitcoin alıp rezervlerine eklemiyor?’ Barajdaki o çatlakların ortaya çıkmaya başladığını ve bunun olduğunu görmeye başladığımız anda bu potansiyel olarak gerçekten patlayıcı bir an yaratacaktır. Bitcoin satın almak için yüz milyarlarca dolarlık farklı türde borca sahip olabilirsiniz. Bitcoin [şu anda] bir miktar düzeltmede olsa da, BTC’nin döviz dengesinin birkaç yılın en düşük seviyelerine ulaştığını görüyoruz.”

Alden’e göre, piyasa değerine göre en büyük kripto parayı elinde tutmak için diğer yatırımcılara katılan ulus devletler, BTC’nin uluslararası kabul görmüş bir değer deposu olarak altın seviyesine yükselmesini sağlayan bir duruma yol açabilir.

“Güçlü insanların gelip BTC satın alma ve depolama eğilimi, ister perakendeciler olsun, isterse ‘hey beş yıllık bir görüşe sahibiz ve satın alacağız’ diyen kurumlar olsun artıyor. Bunu ulusal düzeyde daha fazla görmeye başlarsanız, bu hiperbitcoinizasyonun erken belirtileridir. Yani temel olarak BTC, gerçek bir uluslararası rezerv varlığı haline gelerek altın gibi yükselebilir. Şu anda, henüz o noktada değiliz çoğu ülke [onu] bir rezerv varlık olarak ciddiye almıyor. Ancak bir sonraki seviye, birkaç trilyon dolar değerindeki altın seviyesidir ve genellikle rezervlerde tutulmaya başlanır.”

Bitcoin, yazının yazıldığı sırada 57.700 dolardan el değiştiriyor

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir