Kriptolar:
29484
Bitcoin:
$58.711
% 1.07
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 1.10
Piyasa Değeri:
$2.16 T
% 2.11
Korku & Açgözlülük:
54 / 100
Bitcoin:
$ 58.711
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.16 T

Yatırım Efsanesi Bitcoin’i Terk Ediyor: En İyisi Bunlar!

“Zengin Baba Yoksul Baba” kitabının yazarı Bitcoin (BTC)’i terk etti. Yatırım efsanesi Robert Kiyosaki, şimdi “en iyi yatırım” olarak yeni bir varlığı tercih ediyor…

Robert Kiyosaki’ye göre altın, gümüş ve Bitcoin artık “en iyi yatırım” değil

“Rich Dad, Poor Dad” kitabının yazarı Robert Kiyosaki, bu haftaki keskin düşüşün ışığında yatırım tavsiyesini değiştirdi. Altın, gümüş ve Bitcoin şu anda yazar için artık en iyi seçenekler değil. Yatırım efsanasi en son tweet’lerinde şunları söylüyor:

En İyi Yatırım: Ton Balığı Konserveleri.

Kiyosaki devamında şunları söylüyor:

Enflasyon kalkmak üzere. En iyi yatırımlar konserve ton balığı ve kuru fasulyedir. Altın, gümüş veya Bitcoin yiyemezsiniz. Konserve ton balığı ve kuru fasulye yiyebilirsiniz. Yemek en önemlisidir. Açlık sonraki sorun. Çözüme yatırım yapın. Dikkatli olun.

Bundan önce Kiyosaki uzun süredir Bitcoin savunucusuydu. Hatta, takipçilerine olası bir ekonomik gerilemeye karşı önlem olarak 2021’de Bitcoin’i tavsiye etti. Ünlü yazar, o sırada büyük bir çöküş ve yeni bir çöküş öngördü. Bu arada, Kiyosaki’yi takip edenler için şu anki yatırım tavsiyesi yeni bir şey değil. Düşüncelerini anlamak güç olsa da; bir gün Bitcoin’i terk edeceği ve ertesi gün onaylayacağı biliniyor.

Robert Kiyosaki neden endişeli

ABD’deki yüksek enflasyon oranı – geçen yıla göre yüzde 8.6 – kararında önemli bir faktör. Faiz oranlarının Fed tarafından zaten artırılmış olmasına rağmen, bu son kırk yılın en yüksek seviyesidir. Ayrıca Covid-19 pandemisinden sonra yaşadığımız yüksek enflasyon ve Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş, yaşadıkları ülke ne olursa olsun en zenginleri bile endişelendiriyor.

Bu konuda Robert Kiyosaki, Uluslararası Para Fonu’nun (IMF) dünya çapında bir döviz krizi konusunda uyarmasının ardından yatırımcıları Bitcoin satın almaya çağırmış olsa da, son birkaç gün içinde BTC’deki dramatik düşüş onu biraz gerginleştirdi. Kiyosaki’nin kripto para kazanmak için en iyi anların Bitcoin düştüğünde olduğunu söylediğini hatırlamak önemlidir.

FOMC toplantısından “rahatlama” umudu

TradingView verileri, Bitcoin’in 22.500 dolar üzerinde işlem görürken gün içinde en yüksek 23.300 dolara ulaştığını gösteriyor. Bu esnada BTC, 20.800 dolardan yeni alıcılar buldu. Bir sonraki seviyeler için on-chain analitik kaynağı Material Indicators, Bitcoin ayı piyasalarının önemli bir özelliği olan 200 günlük MA’yı geri aldığını söyledi.

Ancak, 200 SMA’nın 15 Haziran’da enflasyon ipuçları sağlaması nedeniyle Fed ile çekici bir bölge sağlamaya devam edip etmeyeceğini “söylemek için çok erken” olduğunu ekliyor. Coinmuhendisi.com olarak aktardığımız üzere BTC yazım sırasında 22,637.84 dolardan işlem görüyor. Bu esnada geçen haftadan bu yana %24 değer kaybetti.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir