Kriptolar:
29739
Bitcoin:
$65.585
% 0.58
BTC Dominasyonu:
%54.6
% 0.12
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 1.30
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 65.585
BTC Dominasyonu:
% 54.6
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Yapı Kredi, 458 milyon dolarlık sendikasyon kredisi sağladı

Investing.com –  Yapı Kredi tarafından yapılan açıklamada banka, 14 ülkeden 23 bankanın katılımıyla 458 milyon dolarlık sendikasyon kredisi sağladığını duyurdu.

Sendikasyon kredisi, Yapı Kredi’nin sürdürülebilirlik kriterlerine bağlı olma özelliğine sahip ve kredi tutarı, dış ticaretin finansmanında kullanılacak.
 
Sendikasyon kredisinin sürdürülebilirlik kriterleri kapsamında Yapı Kredi’nin Gebze’deki Bankacılık Üssü binası üzerine inşa edilecek güneş panelleriyle yenilenebilir enerji üretilmesi ve bankanın dijitalleşme kapsamında onay süreçlerinde kullanılan kağıt tüketimini düşürmesi bulunuyor.

Yapı Kredi’nin sağladığı sendikasyon kredisinin Türk bankacılık sektörüne ve bankaya duyulan güveni yansıttığının altını çizen Yapı Kredi CEO’su Gökhan Erün, şunları söyledi

Banka tarafından sağlanan sendikasyon kredisi detaylarına göre 210 milyon dolar ve 249 milyon euro olmak üzere iki ayrı döviz cinsinden kullanılan kredinin vadesi 367 gün olarak bildirildi. Kredinin maliyeti ise sırasıyla SOFR + %4,25 ve Euribor + %4,00 oldu.

Sendikasyon kredisinin ortak koordinatörlüğünü Bank of America, Abu Dhabi Commercial Bank ve Emirates NBD; sürdürülebilirlik koordinatörlüğünü Bank of America, SMBC ve Standard Chartered ve aracılığını ise Emirates NBD üstlendi.

Yapı Kredi’nin bu hafta açıklanan 2022 yılı 9 aylık bilanço rakamlarında bankanın ekonomiye 791 milyar dolar kaynak sağladığı bildirildi. 

YKBNK hissesi, geçen hafta %6,33 düşüş görürken 4 haftalık yükseliş serisini sonlandırdı. Hisse fiyatı, bu hafta 8,66 – 9,58 TL aralığında işlem görürken bugün 8,93 TL fiyatıyla haftalık bazda yarım puanlık artışla devam ediyor. 

Yazar: Günay Caymaz

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir