Kriptolar:
29472
Bitcoin:
$59.715
% 5.86
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.05
Piyasa Değeri:
$2.21 T
% 5.02
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 59.715
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.21 T

Yapı Kredi, 3. çeyrekte beklentilerin üzerinde bilanço açıkladı

Yapı Kredi, yılın 3. çeyreği için açıkladığı bilanço rakamlarında ülke ekonomisine 791 milyar liralık kaynak sağladığını gösterdi.

Yapı Kredi’nin konsolide bilançosunda aktif büyüklüğünün yüzde 85 yıllık artışla 1,1 trilyon TL’ye yükseldiği görülürken nakdi kredi hacmi yüzde 68’lik yıllık artışla 543,6 milyar liraya, toplam mevduatı ise 617,3 milyar TL’ye ulaştı.

Güçlü bir likiditeye sahip olduğu görülen Yapı Kredi’nin sermaye yeterlilik rasyosu ise yüzde 17,6 oldu. Bankanın bu dönemde net kârı ise 35,3 milyar lira olarak açıklandı.

Yapı Kredi CEO’su Gökhan Erün, konuyla ilgili şu açıklamaları yaptı:

Yapı Kredi, düşük karbon ekonomisine odaklanıyor

Gökhan Erün, sağlıklı sürdürülebilir gelecek için düşük karbon ekonomisinin öneminden bahsederken şunları söyledi:

“Ekonominin sürdürülebilir dönüşümü için sorumluluk alıyoruz. Yüksek karbonlu enerji kaynaklarından düşük karbonlu enerji kaynaklarına geçişi hızlandırma sorumluluğuyla hareket ediyoruz. Bu yılın üçüncü çeyreği itibariyle yenilenebilir enerji finansman hacmimiz 1,5 milyar dolar seviyesine ulaştı. Bununla birlikte proje kredileri portföyümüzün yüzde 22’sini yenilenebilir enerji projeleri oluşturdu. Yeşil proje ve yatırımlara verdiğimiz finansal destekle, sürdürülebilir bir geleceğe en temel katkılardan birini sunuyoruz.”

“Dijital bankacılıkta en iyi deneyimi sunmak için çalışıyoruz”

Yapı Kredi CEO’su, bankanın dijital bankacılığa verdiği önem ve sunduğu çok sayıda yenilikle yalnıza Türkiye’de değil dünyada da öncü olmaya devam ettiklerini söyledi.

Yapılan açıklamada 2022’nin ilk 9 ayında Yapı Kredi mobil uygulamasının 2 milyardan fazla kulanıldığı söylenirken dijital kanalları kullanarak Yapı Kredi müşterisi olanların sayısının geçen yılın aynı dönemine göre 4,5 kat arttığı belirtildi.

Yapı Kredi’nin 30 Eylül 2022 Tarihli Konsolide bilançosuna göre bazı önemli rakamlar şu şekilde gerçekleşti:

Toplam aktifler : 1,1 trilyon TL

Net Grup kârı : 35,3 milyar TL

Toplam nakdi krediler : 543,6 milyar TL

Temel Bankacılık Gelirleri : 56,8 milyar TL

Toplam müşteri mevduatı: 617,3 milyar TL

Yapı Kredi hissesinde son durum

YKBNK, güne %1’e yakın yükselişle 9,3 TL’den başladı. Sabah seansında alıcılı hareket eden hisse, açılış sonrası %3’e yakın yükselişle 9,53 TL’ye ulaştı.

Ekim ayını %30 değer artışıyla kapatan YKBNK, yılbaşından bu yana %189 değer artışıyla devam ediyor. Banka endeksi, 2022 yılında %140 oranında değer artışıyla devam ederken YKBNK’nin sektör ortalamasının üzerinde bir performansa sahip olduğu görülüyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir