Kriptolar:
29261
Bitcoin:
$64.019
% 0.73
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.32
Piyasa Değeri:
$2.31 T
% 3.67
Korku & Açgözlülük:
57 / 100
Bitcoin:
$ 64.019
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.31 T

Yapay Zeka Gelişimine Ara Verilmesi Çağrısında Bulunuldu

Yapay Zeka AI

ABD düşünce kuruluşu Future of Life Institute tarafından yapay zeka (AI) karşıtı yayınlanan bir açık mektuba 2.600’den fazla kişi imza attı.

Mektupta, yapay zeka (AI) geliştirilmesine geçici bir ara verilmesi çağrısında bulunuldu. İmzacılar arasında Tesla CEO’su Elon Musk, Apple’ın kurucu ortağı Steve Wozniak ve birçok yapay zeka şirketi CEO’su, CTO’su ve araştırmacısı yer aldı.

Future of Life Institute, yapay zeka şirketleri arasında “kontrolden çıkmış bir yarış” olduğunu ve yapay zeka geliştirilmesinin insanlığa ve topluma derin riskler oluşturabileceği yönündeki endişelerini paylaştı. Enstitü, tüm AI şirketlerini en az altı ay süreyle daha güçlü AI sistemleri eğitimini “derhal durdurmaya” çağırdı.

Mektupta, AI sistemlerinin insan-rekabetçi zekaya sahip olmasının toplum ve insanlık için derin riskler oluşturabileceği ve bu seviyede bir planlama ve yönetimin gerçekleşmediği ifade edildi. Ayrıca, yapay zekanın bilgi kanallarını “propaganda ve gerçek dışı” bilgiyle doldurup doldurmayacağı ve tüm istihdam fırsatlarını “otomatikleştirip otomatikleştirmeyeceği” gibi konular da endişe kaynağı olarak belirtildi.

Future of Life Institute, AI şirketlerinin girişimci çabalarının varoluşsal bir tehdit oluşturabileceğini öne sürdü ve “Eninde sonunda sayıca üstün, akıllı, modası geçmiş ve bizim yerimizi alabilecek insan olmayan zihinler mi geliştirmeliyiz? Uygarlığımızın kontrolünü kaybetme riskini göze almalı mıyız?” sorusunu sordu.

Mektupta, bu tür kararların seçilmemiş teknoloji liderlerine devredilmemesi gerektiği vurgulandı. Ayrıca, OpenAI kurucusu Sam Altman’ın, gelecekteki AI sistemlerinin eğitmeden önce bağımsız bir inceleme yapılması gerektiği yönündeki son açıklamasına da katıldığı belirtildi.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz. Ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version