Kriptolar:
29261
Bitcoin:
$64.812
% 5.13
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.32
Piyasa Değeri:
$2.31 T
% 3.67
Korku & Açgözlülük:
57 / 100
Bitcoin:
$ 64.812
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.31 T

Yakılan toplam Ethereum miktarı, birkaç gün içerisinde 1 milyona ulaşacak

Ethereum fiyatının yükselmesine katkı sağlayan ana nedenlerden biri de ETH’lerin büyük bir bölümünü dolaşımdan çıkaran ve varlığın deflasyonist hale gelmesini sağlayan yakım mekanizması. Ethereum yakım mekanizması sayesinde fiyat da artış gösteriyor.

Şimdilik EIP-1559 güncellemesinde sunulan mekanizma sayesinde 930.000’den fazla ETH yakıldı ve yok oldu. Ağın kullanımıyla birlikte kısa bir süre sonra ağ üzerinden toplam bir milyon token yakımına ulaşılacak.

ETH ağında bir gün içerisinde yaklaşık 12.000 adet yakım gerçekleşiyor. Aynı hız devam ederse eğer toplam yakılan ETH miktarının 1 milyona ulaşması bekleniyor. Güçlü bir piyasa düzeltmesi nedeniyle, Ethereum bu hafta değerinin yaklaşık %10’unu kaybetti. Fiyatta yaşanan bu düşüş yakılan kripto paraların değerinde de düşüşe sebep oldu.

Ethereum token yakımı piyasayı nasıl etkiler?

Yüksek yakım oranı ile Ethereum arz ve talep arasında denge kuramaması nedeniyle, varlığın fiyatı hızla değiştiğinde bir arz şoku oluşabilir. Yatırımcıların yatırımlarını satmak istemediklerini ve başka bir yerde saklamayı tercih ettiğini gösteren borsa çıkışları da durumu iyice derinleştiriyor.

Çoğu kripto para analisti ve uzun vadeli yatırımcılar, Ethereum’un deflasyonist bir varlık statüsüne ulaşacağını umuyor. Bu durum, ihraç edilenden daha fazla kripto paranın yakıldığı zaman ortaya çıkabilecek.

Bu makale ilk olarak Kripto Para Haber üzerinde yayımlanmıştır

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir