Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$62.894
% 2.46
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 62.894
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Wyoming Valisi DAO’lar için Bir Yasa Tasarısını İmzaladı!

Wyoming Valisi, merkezi olmayan özerk kuruluşlara kripto dostu eyalette yasal statü kazandıracak yeni bir yasa tasarısı imzalandı.

DUNA olarak bilinen Wyoming merkeziyetsiz Kurumsal Olmayan Kâr Amacı Gütmeyen Birlik Yasası olarak adlandırılan yasa tasarısı, Perşembe günü Vali Mark Gordon tarafından imzalanarak yasalaştı.

A16zcrypto genel danışmanı Miles Jennings, Cuma günü X’te tasarıyı “büyük bir atılım” olarak nitelendirdi. Risk sermayesi fonu tasarı hakkında tavsiyelerde bulundu ve eyaletin Senato ve Meclis komiteleri önünde ifade verdi.

Jennings, X’te yaptığı paylaşımda: “Wyoming’in yeni yasası, blockchain projelerinin, ademi merkeziyetten ödün vermeden, geçerli yasalar çerçevesinde faaliyet göstermesine olanak tanıyacak.” Dedi.

DAO’lar son birkaç yıldır ABD’li düzenleyicilerin öfkesiyle karşılaştı. Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu, geçtiğimiz yıl Ooki DAO’nun dahil olduğu bir davayı, grubun yanıt verememesinden sonra kazandı.

Karar, diğer DAO’ların Ticaret Borsası Yasası uyarınca “kişi” olarak yasal ihlallerden sorumlu tutulabileceğine dair bir emsal oluşturdu.

Jennings, yeni tasarıyla ilgili bir gönderisinde Wyoming’in tasarısının DAO’lara yasal varlık kazandıracağını, ayrıca üçüncü taraflarla sözleşme yapmalarına, banka hesapları açmalarına, mahkemeye çıkmalarına ve vergi ödemelerine olanak tanıyacağını söyledi.

Jennings, “Tüm bunları, DAO’ların şu anda başlatılma ve işletilme şekline müdahale etmeden gerçekleştiriyor; merkezi olmayan yönetimi koruyor ve DAO’ları, temeldeki blockchain ağlarının ekosistemlerini etkili bir şekilde büyütecek şekilde konumlandırıyor” dedi.

Kriptoyu destekleyen R-Wyo’dan Senatör Cynthia Lummis, tasarının eyaletine kesinlik sağlayacağını açıkladı.

Lummis, bir açıklamasında, “Bu yasanın Wyoming yasama meclisinde ilerlemesini görmek beni cesaretlendirdi.” Dedi.

“Bu, yalnızca kripto varlık topluluğu için değil, aynı zamanda tüm Wyoming eyaleti için çok ihtiyaç duyulan varlıkları sağlayarak büyük bir zaferdir.” Web3 geliştiricilerine kesinlik kazandırıyor ve eyaletimizin ekonomisini güçlendiriyor.” Dedi.

Coin Mühendisi Katıl üyesi olarak ayrıcalıklardan yararlanabilir, Gönülden destek seçeneği ile özel telegram grubumuza dahil olabilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir