Kriptolar:
32937
Bitcoin:
$94.712
% 2.64
BTC Dominasyonu:
%57.7
% 0.64
Piyasa Değeri:
$3.34 T
% 0.30
Korku & Açgözlülük:
73 / 100
Bitcoin:
$ 94.712
BTC Dominasyonu:
% 57.7
Piyasa Değeri:
$3.34 T

WhatsApp’ın, Novi Dijital Cüzdanı ile Ödeme Kabul Edebileceği İddia Edildi

WhatsApp’ın beta kodlarından ortaya çıkan Facebook Novi cüzdan kodları, WhatsApp’ın da kripto para ile ödeme kabul edebileceği düşüncesini ortaya çıkardı.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter ve Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp, her geçen gün kendini geliştirerek platformuna yeni özellikler ekliyor. WhatsApp, 2020 yılının Kasım ayında Hindistan’daki kullanıcıların WhatsApp ile para transferi yapmasını teşvik etmek için ‘Payments’ desteğini kullanıma açmıştı.

‘Ödemeler’ olarak Türkçe’ye çevrilen bu özellik sayesinde kullanıcılar, birbirlerine WhatsApp uygulaması üzerinden para gönderip alabiliyor.

Facebook tarafından hayata geçirilen ve USDP kripto parası üzerinden gönderim yapılabilen “Novi” dijital cüzdan uygulamasına ait bazı kodlar, WhatsApp uygulamasında ortaya çıktı.

WABetainfo tarafından paylaşılan ekran görüntüsü , WhatsApp uygulamasındaki Novi cüzdanının, kullanıcıların banka hesabını eklemesine veya bir kart bağlamasına, banka hesabına para çekmesine ve işlemlerini ve bakiyesini görmesine izin vereceğini gösteriyor.

Sadece ABD ve Guatemala’da test edilen Novi cüzdanı PAXOS firması ile ortak geliştirildi. PAXOS, hatırlanacağı üzere PAX Gold kripto parasını ve sonradan ismi USDP olan PAX dijital dolarını tedarik ediyor.

WhatsApp’ın Novi cüzdan entegrasyonunu ne zaman uygulamaya ekleyeceği bilinmiyor. Bununla birlikte Novi cüzdanının yaygınlaşması, WhatsApp için de yaygın bir ödeme yöntemi olacağı anlamına geliyor.

WhatsApp Payments Özelliği Türkiye’ye Ne Zaman Gelecek?

2018 yılında duyurulan ve şu anda sadece Brezilya ve Hindistan’da aktif olarak kullanılabilen WhatsApp’ın Payments (Ödemeler) özelliği hala beklenen yaygınlaşma seviyesine ulaşamadı.

Payments özelliğinin Türkiye ile beraber dünyanın geri kalanına ne zaman geleceği ise belirsizliğini koruyor. Facebook’un öncelikle Hindistan ve Brezilya’da bu özelliği yaygınlaştırması ve sorunları gidermesi gerekiyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir