Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.736
% 0.78
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.736
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Wells Fargo Bombayı Patlattı: Altın Aralık’ta Bu Seviyelerde!

Wells Fargo’ya göre, altın boğa piyasası Mart ayında başlaması beklenen Federal Rezerv faiz artırımları tarafından durdurulamayacak. Wells Fargo’nun yatırım stratejisi analisti Austin Pickle, altın tahminlerini paylaşıyor ve nedenlerini açıklıyor. Biz de coinmuhendisi.com okuyucularına sunuyoruz.

Wells Fargo: 2022 yıl sonu fiyat hedefimiz 2.000 – 2.100 dolar

Kıymetli metal için bu yılki boğa tahminlerinden biri, yıl sonuna kadar altın trade’inin 2.100 dolarda olacağını öngören Wells Fargo’dan geliyor. Bununla birlikte, pek çok kişi Federal Rezerv’in çok şahin para politikası duruşunun ışığında altının ne kadar başarılı olabileceğini sorgularken, Wells Fargo ayrıntıya girmeye karar verdi. Analist Austin Pickle, şu değerlendirmeyi yapıyor:

2022 yıl sonu altın fiyat hedefimiz 2.000 – 2.100 dolar. Duyduğumuz en yaygın endişelerden biri, Mart ayında faiz oranlarını artıracak olan şahin bir Fed’in, Mart ayında faiz artırımına giderek, pozitif altın görünümümüzü geçersiz kılıp kılmayacağı.

Daha yüksek faiz oranlarının daha düşük altın fiyatları anlamına geldiğine dair makul varsayımlara sahip birkaç geleneksel argüman var. Austin Pickle, şu açıklamayı yapıyor:

Kısa vadeli faizler arttıkça, yatırımcılara gelir akışı sağlayabilecek diğer varlıklar, sıfır getirili sarı metalden daha çekici görünüyor. Ayrıca, altın bir enflasyon riskinden korunma aracı olarak kullanılma eğiliminde ve Fed faizleri artırdıkça enflasyonla mücadele ediyor. Bu argümanlar, daha yüksek federal fon oranlarının altını baskılayabileceğini gösteriyor.

Austin Pickle: Altın, Fed’in faiz artırımlarının gölgesinde parlayabilir

Bununla birlikte, tarih farklı bir hikaye anlatıyor, bu nedenle Wells Fargo, 1994’e kadar giden önceki faiz artış döngüleri sırasında altının fiyat hareketine ilişkin analizini paylaştı. “Sarı metal, ilk Fed faiz artışlarının ardından tipik olarak sıçradı” diyen Austin Pickle, durumu şu şekilde yorumluyor:

İlginç bir şekilde, altın, ilk faiz artırımına giden aylarda mücadele ettikten sonra, takip eden aylarda daha yüksek toparlanma eğilimindeydi ve hatta S&P 500 Endeksinden daha iyi performans gösterdi. Diğer bir deyişle, altının hala Fed’in faiz artırımlarının gölgesinde parlayabileceğine inanıyoruz.

Geçen ay, daha fazla yatırımcının belirsiz zamanlarda koruma arayışına girmesiyle, Rusya ile Ukrayna arasındaki jeopolitik gerilimlerin ardından değerli metal yükseldi. Bu yazının yazıldığı sıralarda, Rusya’nın Ukrayna’yı işgale başlamasıyla altın fiyatları son 9 ayın zirvesini aşarak günlük %3,22 1.968 dolardan işlem görüyordu.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bu gönderi Coin, NFT’ te gönderildi ve ’ te etiketlendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir