Kriptolar:
29472
Bitcoin:
$57.958
% 5.38
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.05
Piyasa Değeri:
$2.21 T
% 5.02
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 57.958
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.21 T

Wall Street, Bitcoin İçin Bu Korkunç Seviyeleri Bekliyor!

Bitcoin (BTC) fiyatı dünden bu yana yüzde 3 düştü. Şu anda 20.516 dolar seviyesinde işlem görüyor. Geri çekilmeye rağmen, geçen Pazartesi günü 19.341 dolar kadar düşük işlem gören kripto para, tüm hafta boyunca yükselmeye devam ediyor. Bununla birlikte, Wall Street yatırımcılarının çoğu, Bitcoin’in mevcut fiyattan 10.000 dolara kadar düşebileceğine inanıyor. İşte detaylar…

Wall Street, Bitcoin için umutsuz

MLIV Pulse anketine göre, ankete katılan 950 yatırımcının yüzde 60’ı BTC için 10.000 doların gelebileceğini düşünüyor. Ancak geri kalan yüzde 40, Bitcoin’in buradan yüzde 50 kazanarak 30.000 dolara kadar çıkacağına inanıyor. Son iki ayda kripto endüstrisi; kredi platformları, çöken kripto projeleri ve para birimleri ve çok daha fazlası açısından ciddi zorluklarla karşı karşıya kaldı. Küresel makrolardaki düşüş hissi, satış yönlü baskıyı artırıyor. Geçen yıl boyunca, daha geniş kripto piyasası, 2 trilyon dolarlık yatırımcı servetini silerek yaklaşık yüzde 70’lik bir düzeltme yaptı.

Sonuç olarak, piyasa görüşleri değişti. MLIV Pulse anketi sırasında, genel katılımcıların yaklaşık yüzde 28’i kripto varlıklarına güçlü bir güven gösterdi. Ancak yüzde 20’si kripto para birimlerinin değersiz olduğuna inanıyor. Ankete katılanlar haklıysa, Bitcoin kabaca yüzde 43’lük bir düşüş daha kaydetme yolunda. 18 Haziran’da, amiral gemisi kripto para birimi Aralık 2020’den bu yana en düşük seviye olan 17.622 dolara düştü. Bu, devam eden düzeltmenin yerel tabanını işaret etti. Ancak bazı büyük isimler, öncü kripto para biriminin çok daha aşağı düşebileceğine inanıyor. Bir risk sermayesi şirketi olan Tribe Capital’in ortağı Jared Madfes, Bloomberg’e şunları söyledi:

Şu anda sadece kriptoda değil, genel olarak, dünya çapında korkmak çok kolay. Bitcoin’de daha fazla düşüş beklentisi, “insanların piyasadaki doğal korkusunu” yansıtıyor.

Terra ekosisteminin çöküşü ve fonların iflası

Terra ekosisteminin, Celsius Networks’ün, Voyager Digital’in ve çok daha fazlasının çöküşüyle ​​ilgili son olaylar, kripto alanının daha fazla düzenleyici incelemesini gerektiriyor. Ankete katılanların çoğunluğu, hükümet denetimini kripto sektörü için genel olarak olumlu bir adım olarak nitelendirdi. Birçoğu, güçlü düzenleyici önlemlerin perakende ve kurumsal oyuncular arasında daha fazla kripto benimsemesine yol açacağına inanıyor. Ayrıca, katılımcıların çoğu Bitcoin ve Ether’e güveniyor. Katılımcılar, BTC ve ETH’nin kripto sektöründe itici güç olmaya devam edeceğini söyledi.

Oanda Corp’un kıdemli piyasa analisti Ed Moya, “Bitcoin hala kripto evreninin büyük bölümlerine güç veriyor, Ethereum ise liderliğini kaybediyor” dedi. Ankete katılanlar ayrıca, NFT’ler konusundaki görüşlerini de paylaştılar. Yüzde 90’ın üzerinde ezici bir çoğunluk, NFT’lerin sadece statü sembolleri veya sanat projeleri olduğunu söyledi. Sadece yüzde 9’u bunları bir yatırım fırsatı olarak görmekte. Coinmuhendisi.com olarak da bildirdiğimiz üzere Guggenheim Partners’ın küresel baş yatırım sorumlusu Scott Minerd, Bitcoin fiyatının nihayetinde 8.000 dolara kadar düşebileceğini tahmin etti. Galaxy Digital’in CEO’su Mike Novogratz, kripto para birimi endüstrisinde uzun vadede yükselişe geçmesine rağmen, en iyi kripto para biriminin kısa vadede daha fazla acı çekebileceğini söylüyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir