Kriptolar:
32940
Bitcoin:
$93.736
% 3.57
BTC Dominasyonu:
%57.5
% 0.19
Piyasa Değeri:
$3.28 T
% 1.74
Korku & Açgözlülük:
73 / 100
Bitcoin:
$ 93.736
BTC Dominasyonu:
% 57.5
Piyasa Değeri:
$3.28 T

Vitalik Buterin’den Şaşırtan Ethereum Açıklaması: Daha Fazlası Asla!

Vitalik Buterin

Vitalik Buterin, Ethereum (ETH)’un muhtemelen daha hızlı almayacağını açıkladı. Ethereum’un kurucu ortağı, ağın neden daha hızlı olamayacağını açıkladı. Buterin’in açıklamalarının ayrıntıları coinmuhendisi.com’da.

Ethereum ortağından şaşırtan açıklama

Buterin’e göre, Proof-of-Work veya Proof-of-Stake block süresinin azaltılması, ademi merkeziyetçilik ve ağ güvenliği açısından sonuçlar doğuruyor. Bazı Ethereum meraklılarını rahatsız edebilecek bir yorumda Vitalik Buterin, Ethereum’un asla şimdi olduğundan daha hızlı olamayacağı görüşünü dile getirdi. Blok süresini azaltmanın, “güvenlik ve ademi merkeziyetçilik” ile ilgili sakıncalar tarafından kısıtlandığını açıkladı.

Blockchainle ilgili çoğu problemde olduğu gibi, bir değişkeni (örneğin hız) optimize etmek, muhtemelen bir başkasının (örneğin ağ güvenliği) pahasına olacaktır. Hız (blok süresi) ve ademi merkeziyetçilik/güvenlik, bir ağın Proof-of-Work veya Proof-of-Stake olmasına bakılmaksızın, farklı nedenlerle de olsa mevcuttur. Proof-of-Work ile Buterin’e göre “temel sorun,” blok zamanının yerleşik rastgeleliğidir. Ethereum’un ortalama blok süresi 13 saniye olabilir, ancak bu, noktaya her 13 saniyede bir bloğun yazıldığı anlamına gelmez. Buterin, yeni bir bloğun, sonuncunun onaylanmasından yalnızca bir saniye sonra onaylanma şansı olduğunu açıklıyor. Bu olduğunda, daha iyi ağ bağlantısına sahip madencinin bir sonraki bloğu ilk yayma olasılığı daha yüksektir. Blok sürelerini azaltmak bu sorunu daha da kötüleştirir.

Buterin’e göre, blok sürelerini azaltmak, birçok imzanın blockchainden dışlanmasına neden olacak ve “yüksek derecede merkezileşmiş aktörler” orantısız ödüller elde etmek için giderek daha elverişli pozisyonlarda olacaktır. Bu nedenle Buterin, gelecekteki yükseltmelerin “slot başına süre”de anlamlı bir azalma oluşturmayacağı ve hızlı onay gerektiren uygulamaların kanallara veya toplamalara dayanması gerekeceği sonucuna varıyor. Diğer Katman 1 zincirlerinin geliştiricileri de Twitter’daki tartışmaya katıldı. Avalanche‘ı geliştiren Ava Labs’ın kurucusu Emin Gün Sirer, Buterin’e tweet atarak, Sirer’in fikir birliğini darboğaz haline getirdiğini söylediği zincir parametreleri seçimlerinden dolayı onu eleştiriyor gibi görünüyor. Buterin yanıt verdi ve Sirer’e “dürüst olmamayı bırakmasını” söyledi ve geçmişteki fikir birliğinin darboğazı oluşturmadığına ilişkin iddialarının gecikmeden ziyade bant genişliğine atıfta bulunduğunu açıkladı.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir