Kriptolar:
29677
Bitcoin:
$61.565
% 2.02
BTC Dominasyonu:
%53.9
% 0.56
Piyasa Değeri:
$2.30 T
% 1.88
Korku & Açgözlülük:
57 / 100
Bitcoin:
$ 61.565
BTC Dominasyonu:
% 53.9
Piyasa Değeri:
$2.30 T

Vitalik Buterin Şoke Etti: Bu Altcoin ile Alay Etti!

Vitalik Buterin, bir zamanlar popüler olan Blockchain projesi EOS’tan alaycı bir şekilde bahsetti. EOS’un açılımının “Ethereum On Steroids (Hormonlu Ethereum)” olduğunu söyledi.  İşte detaylar…

Vitalik Buterin, EOS yorumu ile herkesi şaşırttı

Ethereum kurucu ortağı Vitalik Buterin, eskiden oldukça popüler olan EOS ile dalga geçti. EOS’un açılımının “Ethereum On Steroids” olduğunu söylemesi, tepki çekti. Projenin çekirdek ekibinin “Ethereum’un saflığı ve idealistinden” bir şeyler öğrenmeyi başardığını ve son derece ölçeklenebilir bir Blockchain projesi inşa ettiğini de sözlerine ekledi. Cardano’nun kurucusu Charles Hoskinson, Vitalik’in bu yorumuna şaşırmış olacak ki, “V, iyi misin?” diye bir tweet attı.

Bazıları Buterin’in hesabının saldırıya uğradığını varsaydı. Diğerleri, Buterin’i ciddi bir şekilde eleştirdi. Gerçekte, Buterin sadece topluluk içinde EOS hakkında devam eden bir şakaya atıfta bulunuyordu. Programcının takipçilerinden sadece bir kısmı bu şakayı anlayabildi. Coinmuhendisi.com olarak da bildirdiğimiz üzere, bir zamanlar 4 milyar dolarlık ICO’suyla rekor kırarak dünyanın en heyecanla beklenen Blockchain’i olan EOS, son birkaç yılda belirsizliğe büründü.

Güzel başlangıcından sonra, Block.one’un projesi ivme kazanamadı. Büyük bir geliştirici göçüyle karşı karşıya kaldı. Blockchain’in kullanıcı tabanı 2018’den beri azaldı. Yerel EOS tokeni, 2018’de en büyük kripto para birimleri arasında olmasına rağmen şu anda piyasa değeri açısından 48. sırada. Buterin geçmişte EOS’u çok eleştirdi, bu yüzden övgüsü kripto para meraklıları tarafından büyük bir kırmızı bayrak olarak görülüyor. 2019’da tartışmalı on chain yönetişim yapısını hedeflerken “Ethereum katilini” “merkezi bir çöp yığını” olarak tanımladı.

Şakanın arka planı

Ethereum Vakfı’nda çalışanlardan biri olan Josh Stark tarafından paylaşılan bir tweet’te bir kullanıcı, kripto topluluğunun EOS’un ne anlama geldiğini açıklamasını istedi. Stark da “Tamam, ben başlıyorum – EOS Nedir?” diye tweet attı. Şaşırtıcı bir şekilde Buterin, tweet’e yorum yapan Twitter kullanıcıları listesine katıldı. Ancak, onun EOS tanımı herkesin dikkatini çekti.

Bu sırada Hoskinson’ın kurucusu olduğu Cardano’nun ADA tokenı yüzde 2.6’lık bir yükseliş ile 0.48 dolardan işlem görüyor. Vitalik’in Ethereum’u ise yüzde 1.7’lik bir düşüş ile 1.200 dolar civarında. Son olarak EOS, son 24 saatte yüzde 2.9’luk bir değer kaybı yaşamış durumda. Şu anda 0.98 dolardan işlem gören EOS, tüm zamanların en yüksek seviyesinden yüzde 95.7 kadar aşağıda. Coin, en son 29 Nisan 2018’de 22.71 dolar ile tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşmıştı.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir