Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$63.097
% 2.15
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 63.097
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Vietnam, Kripto Benimseme Endeksinin Zirvesinde Yer Aldı

Vietnam, Chainalysis’in 2022 Küresel Kripto Benimseme Endeksi’nde zirvede yer aldı.

Chainalysis’in “2022 Küresel Kripto Benimseme Endeksi” isimli raporu, ayı piyasası nedeniyle kripto benimsemesinin yavaşladığını gösterdi. Ancak yine de boğa piyasası öncesiyle kıyaslandığında yükselişte yer alıyor.

Vietnam, Listenin Tepesinde

2021 yılının zirvesinde yer alan Vietnam, tekrar birinci sırada yer almayı başardı. Ülkeyi Filipinler ve savaşta olan Ukrayna takip etti. İlginç bir biçimde Çin, kripto yasağının ardından tekrar ilk 10’a girmeyi başardı.

Chainalysis, 2019 yılından bu yana istikrarlı bir biçimde artan kripto kabulünün bu sene içerisinde düşüş yaşadığını söyledi.

154 ülkede yapılan araştırmada Vietnam tekrar zirveye çıktı. Bunun en büyük sebebinin Güneydoğu Asya bölgesinde artış gösteren blockchain oyunları olduğu tahmin ediliyor.

Chainalysis’in başka bir araştırmasında da Vietnamlıların %21’inin hayatlarının bir noktasında kripto para kullandığı ortaya çıktı. Bu konuda ilk sırada ise %32’lik oranla Nijerya yer alıyor.

Listenin ikinci sırasında Filipinler yer alırken, üçüncü sırada da Ukrayna yer aldı. Ukrayna’da dijital varlık benimsemesinin artmasındaki en büyük sebep ise Rusya ile olan savaş sebebiyle ülkenin ekonomisinin bozulması olabilir.

Listenin ilk yirmi sırasında Türkiye, Brezilya, Tayland ve Arjantin gibi ülkeler de yer alıyor.

ABD bu listede beşinci sırayı alırken Birleşik Krallık ise 17. sırada yer aldı.

Kripto yasağının ardından Çin, 2021’de 13. sırada yer alırken 2022 yılında 10. sıraya yükseldi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir