Kriptolar:
29484
Bitcoin:
$59.135
% 2.79
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 1.10
Piyasa Değeri:
$2.16 T
% 2.11
Korku & Açgözlülük:
54 / 100
Bitcoin:
$ 59.135
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.16 T

Verilere Göre Bitcoin Madencileri Halving’e Hazır

Bitcoin Madencilik

Benchmark’a göre kripto madencileri, büyük ölçüde Bitcoin fiyatında son altı ayda yaşanan önemli artışlar nedeniyle yaklaşan Bitcoin halvingi için daha iyi bir konumda. Rapor, Bitcoin’in son iki çeyrekte yaklaşık %140 oranındaki yükselişinin ve Ethereum gibi diğer kripto para birimlerindeki önemli kazanımların, madencilere kazandıkları ödüllerdeki %50’lik düşüşün etkilerine karşı bir tampon sağladığını vurguluyor.

Yakın zamanda gerçekleşmesi beklenen yarılanma olayı, Bitcoin arz büyüme oranını %50 yavaşlatıyor. Ancak Bitcoin fiyatındaki son artış, yakın vadede daha az verimli madencilerin karşılaştığı bazı zorlukları hafifletebilir. Bitcoin madencisi Bitdeer Technologies’in baş strateji sorumlusu Haris Kolay, Bitcoin fiyatındaki yükselişin yarılanmanın verimsiz madencilik platformları üzerindeki etkisini hafifletebileceğini ve potansiyel olarak ağın hashrate’i üzerindeki dramatik etkiyi azaltabileceğini öne sürdü.

Benchmark analisti Mark Palmer, halka açık Bitcoin madencilerinin yarılanma sonrasında beklenen azalan gelir ve brüt kar profillerine yanıt olarak elektrik ve hashrate kapasitelerini artırmak için adımlar attıklarını belirtti. Buna rağmen, Bitcoin’in aynı dönemdeki %46’lık yükselişine rağmen, olayı çevreleyen belirsizlik, listelenen madencilerin hisselerinde yılbaşından bu yana düşüşe yol açtı.

Palmer, tarihin tekerrür etmesi ve Bitcoin’in yarılanmanın ardından güçlü bir yükseliş yaşaması durumunda madencilerin ekonomisi üzerindeki etkinin zamanla azalabileceğini öne sürüyor. Ek olarak ağ ücretlerindeki olası bir artış, azalan blok ödüllerinin etkisini daha da dengeleyebilir.

Rapor ayrıca yarılanmanın Bitcoin fiyatı üzerindeki etkisinin, Ocak ayında ABD’de onaylandıktan sonra spot Bitcoin borsa yatırım fonlarının (ETF’ler) ortaya çıkmasıyla daha da artabileceğine dikkat çekiyor. Kurumlar bu ETF’lere yatırım yapmaya başladıkça, piyasaya girişlerin önemli ölçüde artması, potansiyel olarak Bitcoin’e olan talebi artırması ve fiyatını daha da desteklemesi bekleniyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir