Kriptolar:
30427
Bitcoin:
$61.570
% 1.31
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.23
Piyasa Değeri:
$2.29 T
% 1.22
Korku & Açgözlülük:
40 / 100
Bitcoin:
$ 61.570
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.29 T

Verida, Veri Gizliliği İçin 5 Milyon Dolar Yatırım Aldı

Verida

DePIN ağlarının geliştiricisi Verida, “Büyük Teknoloji YZ çağında kullanıcı veri gizliliği konusundaki artan endişeleri ele almak” amacıyla 5 milyon dolar güvence altına aldı.

O-DE Capital Partners, ChaiTech Ventures, Simurg Labs, Gate Labs, HASH CIB, Bison Capital, Amesten Capital ve Mysten Labs’tan Evan Cheng tohum yatırım turuna katıldı. Ayrıca Verida Storage Credit, token topluluk ön satışlarından 5 milyon dolar daha toplandı.

Bu fonlar, internet kullanıcılarının verilerinin yapay zeka öğretimi için kullanılmasını engellemeyi amaçlayan alternatif veri depolama çözümlerinin oluşturulmasını destekleyecek.

Verida yetkilisi bir açıklamada,Verida, kullanıcıları verilerinin kontrolünü geri alarak, herkes için daha güvenli, gizlilik koruyucu kişiselleştirilmiş AI’yı açığa çıkararak AI alanını değiştirmeye hazır” dedi.

İlginizi Çekebilir: Winklevoss İkizlerinden Trump’a 2 Milyon Dolarlık Bitcoin Bağışı

Verida’nın son yatırım turu, şirketin değerlemesini 50 milyon dolara çıkardı.

Yeni elde edilen fonlar, Verida’nın kişisel veri sahipliği sistemini oluşturmasına yardımcı olacak. Verilerin, çeşitli ağ katılımcıları tarafından kontrol edilen birkaç düğümde saklanmasıyla, şirketin Cuma günü yaptığı açıklamada, ağın müşterilerin kişisel bilgileri için dağıtılmış depolama ve şifreleme sağlamayı hedeflediğini belirtti.

AI iş dünyası ile birlikte internet kullanıcılarının verilerinin dil öğrenme modelleri tarafından kullanımıyla ilgili endişeler de arttı. Geçen ay, sosyal medya sitesi Meta, AI modellerinin performansını artırmak için Avrupa kullanıcılarının verilerini kullanmayı planladığını belirtti. Geçen yıl gizlilik politikası güncellemesine yanıt olarak, X kullanıcılarının biyometrik verilerini yapay zeka eğitimi için kullanmayı düşündüğünü açıkladı.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir