Kriptolar:
29386
Bitcoin:
$63.533
% 4.33
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.19
Piyasa Değeri:
$2.37 T
% 3.03
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 63.533
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.37 T

VanEck’in Bitcoin Vadeli ETF’i Salı Günü İşlem Görmeye Başlayacak

VanEck’in vadeli Bitcoin ETF’inin 16 Kasım Salı günü işlem görmeye başlaması bekleniyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter ve Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Haftalarca süren ertelemenin ardından, VanEck’in Bitcoin vadeli ETF’i nihayet Salı günü işlem görmeye başlayacak gibi görünüyor. Chicago merkezli CBOE borsası, ürünün Salı günü itibariyle XBTF sembolü altında işlem görmeye başlayacağını söyledi. 

Daha önce aktardığımız üzere, VanEck’in bu ürünü Ekim ayı sonlarında SEC tarafından onaylanmış ancak bir türlü işleme açılamamıştı. Duyuru ise, VanEck’in spot Bitcoin ETF başvurusunun SEC tarafından reddedilmesinin hemen ardından geldi. Daha önce aktardığımız üzere SEC, VanEck’in spot Bitcoin ETF’ini reddederek piyasada bir düşüşe neden oldu.

Bilindiği üzere SEC, ABD’nin ilk Bitcoin ETF’i olan ProShares Bitcoin vadeli ETF’ini geçtiğimiz ay onaylamış ve karar piyasada büyük bir heyecana neden olmuştu. Ürün, kısa sürede 1 milyar dolardan fazla varlık toplamayı başardı ve bu kilometre taşına ulaşan en hızlı ETF olma unvanını kazandı. Bitcoin haberin ardından hızla tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı.

ProShares’in merakla beklenen ETF’inin işlem görmeye başlamasının ardından, Valkyrie Investments’ın Bitcoin vadeli ETF’i de birkaç hafta önce Nasdaq’ta işlem görmeye başladı. VanEck’in bu ürünü ise, bu kervana katılacak son ETF’i temsil ediyor. 

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir