Kriptolar:
30443
Bitcoin:
$60.469
% 1.59
BTC Dominasyonu:
%52.9
% 0.03
Piyasa Değeri:
$2.24 T
% 2.03
Korku & Açgözlülük:
47 / 100
Bitcoin:
$ 60.469
BTC Dominasyonu:
% 52.9
Piyasa Değeri:
$2.24 T

VanEck Analistlerinden 2030 için 22 Bin Dolarlık Ethereum Tahmini

VanEck

ABD yatırım şirketi VanEck’in analistleri, spot Ether ETF’si kurma başvurusu yapan şirketin Ethereum için 2030 fiyat tahminini 22.000 dolar olarak belirledi.

Tahminin Arkasındaki Etkenler

VanEck, çarşamba günü X platformunda, Matthew Sigel, Patrick Bush ve Denis Zinoviev tarafından yazılan makaleye link vererek, “2030 ETH fiyat hedefimizi ether ETF haberleri, ölçeklendirme ilerlemeleri ve zincir üstü verileri okuyarak 22.000 dolara yükselttik,” dedi.

Ocak ayında spot Bitcoin ETF’lerini piyasaya sürmelerinin ardından, şirket, şimdi spot Ether ETF’lerini çıkarma amacı güden birçok Wall Street yatırım yöneticisinden biri. Geçen ay, Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) spot Ether ETF’lerine onay verdi. Borsa yatırım fonlarının alıcıları, kripto para fiyatlarının yükselmesi durumunda token’ı satın almak zorunda kalmadan kazanç sağlayacaklar. Benzer şekilde, ETF’lere daha fazla varlık yüklendikçe, sponsorlar ücret gelirleri elde edecek.

VanEck analistleri notta, “Spot Ether ETF’lerinin ABD hisse senedi borsalarında işlem görmeye yaklaşmasını bekliyoruz,” dedi. “Bu gelişme, kurumsal yatırımcıların ve finansal danışmanların bu özel varlığı nitelikli emanetçiler güvencesiyle tutmalarına ve ETF’lere özgü fiyatlama ve likidite avantajlarından yararlanmalarına olanak tanır.”

Pazar Üzerindeki Potansiyel Etki

K33 Research’e göre, listelendikten sonra spot Ethereum ETF’leri, ilk beş ayda 3,1 milyar dolar ile 4,8 milyar dolar arasında net giriş sağlayabilir.

Şirket sözcüsü, VanEck çalışmasının yazarlarının “Ethereum’u doğrudan veya özel fonlar aracılığıyla pozisyonları olduğunu” söyledi. Çalışmada, “Buradaki bilgiler, yazar(lar)ın görüşlerini temsil etmektedir, ancak mutlaka VanEck veya diğer çalışanlarının görüşlerini temsil etmemektedir,” deniyor.

Makale “Ethereum ağı, geleneksel finansal piyasa katılımcılarından ve giderek artan şekilde Büyük Teknoloji şirketlerinden hızlı bir pazar payı artışını sürdürme olasılığı yüksek. Eğer akıllı sözleşme platformları arasında dominant konumunu sürdürürse, token sahiplerine 66 milyar dolarlık serbest nakit akışı sağlayan ve 2,2 trilyon dolarlık bir varlığı destekleyen 22.000 dolar coin başına ulaşmanın güvenilir bir yolu olduğunu görüyoruz.” şeklinde belirtti.

Yazarların temel fiyat hedefi 22.000 dolardı. İyimser ve kötümser fiyat tahminleri ise sırasıyla 154.000 dolar ve 360.000 dolar.

Yazarlar ayrıca, “ETH’nin, kripto dışı finansal dünyada pek az benzeri olan devrim niteliğinde bir varlık olduğunu düşünüyoruz. Ethereum’da faaliyet göstermekle tüketildiği için ETH’yi ‘Dijital Petrol’ olarak düşünebiliriz,” dedi.

Ocak ayında spot Bitcoin ETF’leri işlem görmeye başladığından beri, Bitcoin’in fiyatı yaklaşık 46.000 dolardan %54 artarak yaklaşık 71.000 dolara yükseldi, The Block Price Page raporlarına göre. VanEck’in yanı sıra, BlackRock ve Fidelity gibi önde gelen Wall Street şirketleri de spot Bitcoin ETF’leri geliştirdi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

VanEck Analistlerinden 2030 için 22 Bin Dolarlık Ethereum Tahmini” te bir düşünce

  1. Pingback: Telegram, Dijital Alışverişler İçin Uygulama İçi Token 'Telegram Stars'ı Başlattı

  2. Pingback: Bitcoin ETF'leri: 18 Günlük Pozitif Hareket - Coin Mühendisi

  3. Pingback: Hong Kong, Bu Yıl İçinde Spot Ethereum ETF'leri için Staking'i İzin Verebilir - Coin Mühendisi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir