Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$63.108
% 2.05
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 63.108
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

VakıfBank, 400 milyon euro tutarında yurt dışı fonlama işlemini gerçekleştirdi

Vakıfbank tarafından yapılan açıklamada bankanın yurt dışından temin edilen, sürdürülebilirlik kriterlerine dayalı 400 milyon euro tutarında yeni bir teminatlı fonlama işlemi gerçekleştirdiği duyuruldu. 2 yıl vadeli işlem, Türk bankaları arasındaki en büyük tutarlı sürdürülebilirlik temalı teminatlı fonlama anlaşması özelliğine sahip.

Vakıfbank, fonlama yapısına göre en fazla sürdürülebilir yemalı kaynağa sahip banka olarak öne çıkarken uluslararası kaynaklardan temin edilen, sürdürülebilirlik kriterlerine dayalı 400 milyon euro tutarında ve 2 yıl vadeli yeni işlem, Türk bankaları arasındaki en büyük montanlı teminatlı fonlama anlaşması olma özelliği taşıyor.

VakıfBank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih, sürdürülebilirlik anlayışını banka stratejilerinin temeline koyduklarını ve bu yaklaşımla reel sektöre sağladıkları krediler aracılığıyla oldukça geniş bir çevresel ve sosyal etki alanı yarattıklarını ifade etti. Üstünsalih açıklamasının devamında şunları söyledi:

Vakıfbank bu gelişmenin öncesinde geçen ay sürdürülebilir sendikasyon kredisi yenileme işlemini de tamamlamıştı. Yurt dışı fonlama tarafında yılın son işlemini de yine faiz oranı hesaplamasında sürdürülebilirlik kriterlerine dayalı teminatlı fonlama işlemi ile kapattıklarını ifade eden VakıfBank Genel Müdürü, sözlerine şunları ekledi:

VAKBN hissesinde son durum

VAKBN, dün yüzde 8,5’i bulan değer artışıyla 11,45 TL’de zirve gördü. Kapanışa doğru gerçekleşen toplu satışlarda günlük kazanımlarını geri veren hisse, günü %0,57 oranında kısmi kazanımla 10,61 TL’den kapattı.

Vakıfbank hissesi, yeni gün açılışında ise yönünü yeniden yukarı çevirdi ve %5’e yakın yükselişle 11,12 TL’den açılış gördü. VAKBN, banka hisseleri arasında an itibarıyla HALKB ve ALBRK’den sonra en çok değer kazanan hisse arasında.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir