Kriptolar:
29484
Bitcoin:
$57.212
% 4.25
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 1.10
Piyasa Değeri:
$2.16 T
% 2.11
Korku & Açgözlülük:
54 / 100
Bitcoin:
$ 57.212
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.16 T

Uzmanlar Konuştu: LUNA Çöküşü Bu Şekilde Durdurulur!

Terra (LUNA) ekosisteminin çöküşünün ardından, birden fazla uzman ileriye yönelik görüşlerini dile getirdi. Bir Ethereum (ETH) katman-ikinci ölçekleme çözümü olan Polygon (MATIC), meseleye farklı bir şeklide yaklaştı. Polygon Studios CEO’su Ryan Wyatt, ekibin Terra’nın projeleriyle Polygon’a geçişi için onlara yardımcı olmak adına “yakından çalıştığını” söyledi. Ekip, hareketi desteklemek için fon ve diğer kaynakları tahsis edecek. coinmuhendisi.com olarak detayları aktarıyoruz.

Vitalik Buterin, küçük yatırımcının korunması gerektiğini savunuyor

Ethereum’un kurucu ortağı Vitalik Buterin, bir yatırımcı tarafından önerilen ilginç fikri paylaştı ve destekledi. Balinalar kayıplarıyla başa çıkmaya çalışırken, Buterin, stablecoin’in “en düşük miktarda birikim yapan” küçük yatırımcılarına ilk mevduatın geri ödenmesini destekliyor. Güncellenen teklife göre küçük cüzdan sahipleri, cüzdanlarında 50 bin dolara kadar UST’si olan sahiplerdir. Bu fikir, elbette, UST sabitin rezervlerinin hala sağlam olduğu varsayılarak ortaya çıkmıştır. Böyle bir durumda, Terra bu yatırımcılara 1-1,5 milyar dolar arasında değişen bir ödeme için borçlu olacaktır.

Vitalik ayrıca, 250 bin dolara kadar sigorta önerdi. Tüm bunların arkasındaki fikir, bu tür felaketleri atlatmak (veya kuralları kendileri yazmak) için gerekli güce veya finansal araçlara sahip olmayan, piyasadaki daha küçük ve daha zayıf katılımcılara daha fazla koruma sağlamaktır.

Billy Markus, Terra (LUNA) CEO’sunu eleştirdi: Yatırımcılardan aldığınız paraları geri ödeyin!

Bu arada, Terra’nın Kurucusu Do Kwon, yeniden online olarak ortaya çıktı ve blockchain’in bir hard fork’unu önerdi. Plan, “ağ sahipliğini” yeniden organize edecek ve topluluğa bir milyar LUNA token dağıtmak üzerine kurulu. “Terra Ekosistem Canlanma Planı” olarak adlandırılan teklif, TERRA 2’nin UST’yi yeniden sabitlemek için bir likidite havuzu başlatması gerektiğini söyleyen birkaç kişiden destek aldı.

Bununla birlikte, çoğunlukla, kripto topluluğu üyeleri planı oldukça kusurlu buldu. Binance CEO’su Changpeng Zhao, fork’un yeni değer getireceği düşüncesinin yalnızca “arzu dolu bir düşünce” olduğunu söyleyerek bu görüşü sert bir şekilde eleştirdi. Zhao, Terra’nın biriktirdiği 2,7 milyar dolarlık BTC rezervlerini de sordu. Bildirildiğine göre, Luna Foundation Guard (LFG), UST’nin kazasının ardından rezervini boşalttı. Bu planın bir başka eleştirisi de Dogecoin kurucu ortağı Billy Markus’tan geldi. Kwon’un sektörden çekilmesi gerektiğini söyleyen Markus, şunları kaydetti:

Başarısız protokollerinin kurbanlarına ödeme yapmak istiyorlarsa, yeni kurbanlardan yeni para kullanmak yerine, yatırımcılardan zaten aldıkları parayı onlara geri ödemek için kullanmalılar.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir